Lesújtó üzenetet küldött Moszkva Európának a földgázszállításról

Startlap - Startlap
A Gazprom által technikai okokra hivatkozva teljesen leállított létfontosságú Északi Áramlat gázvezetéknek szombat óta működnie kellene, de mégsem jön a gáz. Orosz források szerint nem is fog, és a Kreml ultimátumot adott. Esti hírösszefoglaló.

Lesújtó üzenetet küldött Moszkva Európának a földgázszállításról

A Financial Times értesülései szerint nem küld gázt a Kreml, amíg a “kollektív nyugat” fel nem oldja a gazdasági szankciókat, amelyeket az ukrajnai invázió miatt vezettek be Oroszország ellen. Az érintett Északi Áramlat 1 vezetéket már a múlt héten leállították, de akkor még különféle technikai problémákra hivatkozott a Gazprom. Bővebben.

Orbán Viktor tüntette ki a szerb ortodox pátriárka

Porfirije “egyedülálló államférfinak” nevezte Orbánt, akit a kereszténység magyarországi és európai védelmezőjeként kapta meg a Szent Száva Érdemrend arany fokozatát. A pátriárkát tavasszal az Európai Parlament az Oroszországgal kapcsolatos hozzáállása miatt kritizálta. Részletek.

“Tisztelt Maruzsa úr, ön téved” – válaszolt a Magyartanárok Egyesülete az államtitkárnak

A köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán közölte, a tanárok polgári engedetlenségi mozgalma erkölcsileg aggályos, és rossz példát mutat a “kialakult értékrenddel még nem rendelkező diákok” számára. Arató László magyartanár úgy reagált: 

a törvény tekintélyét az a magatartás ássa alá, amely kénye-kedve, saját pillanatnyi érdekei szerint alakítgatja a törvényt.

Részletek.

“Tanár vagyok, a munkámból szeretnék megélni” – flashmobot szerveztek pedagógusok a Nyugatinál

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenséghez csatlakozó tanárai hétfő délelőtt a Nyugati téren tüntettek. Pénteken tízezres tömeg vonult fel a tanerőkért, vasárnapról hétfőre virradóra pedig több budapesti iskolában virrasztással tiltakoztak a tanulók. Videó.

A NER sportújságírója úgy megadta a magáét Nemes Nagy Ágnesnek, hogy bocsánatot kért és törölte az összes kommentjét

MTI/Illyés Tibor

A Nemzeti Sport főszerkesztője, aki a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagyköveteként külön diplomataútlevelet kapott Szijjártótól, a költő születésének 100 éves évfordulója alkalmából fejtette ki, mit is kéne gondolnunk valójában Nemes Nagy Ágnes személyéről. Az Orbán Viktorral rendszeresen közösen meccset néző Szöllősi György Illyés Gyuláról is megmondta kritikáját, délután azonban már Visszakozom címmel egy olyan levelet közölt, amiből az derült ki, hogy “elvetette a sulykot” megjegyzéseivel. Szöllősi kommentjei a törlés ellenére természetesen megmaradtak az utókornak, méghozzá ebben a cikkben.

Fotókon Horvátország búcsújának kezdete a kunától

Hétfőtől már kötelezően euróban is olvashatók az árak délnyugati szomszédainknál, és ez egészen a jövő év végéig így is marad. Horvátország 2023 január elsején csatlakozik az euróövezethez. Galéria.

RTL: Épelméjű a férfi, akit Deutsch Tamás apósa meggyilkolásával gyanúsítanak

Az elmeorvosi vizsgálat szerint B. István cselekvőképessége birtokában, beszámítható állapotban végezhetett a fideszes EP-képviselő apósával. A Csepel egykori labdarúgójának megölésével vádolt férfi korábban beismerő vallomást tett, amelyet aztán módosított. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

Ismert német üzletember utazott családjával a Lettország partjainál tengerbe zuhant kisrepülőn

A hírek szerint Karl-Peter Griesemann maga a pilóta volt a Cessna magángépen, amely vasárnap rejtélyes körülmények között eltűnt, és már csak a roncsait találták meg a tengerben. A saját légitársaságot tulajdonló Griesemann felesége és lánya is a repülőn tartózkodtak. Részletek.

Donald Trump lóval akarta kiegyenlíteni 2 millió dolláros számláját

Robert Alexander/Getty Images

Hamarosan ismét könyv jelenik meg az USA előző elnökéről, amelyben újabb szürreállis anekdota bukkan fel. A változatos botrányairól híres Trump egy ügyvéddel szemben szerette volna megúszni a fizetést, akinek azt állította, hogy “valami sokkal értékesebbet” fog neki adni a pénznél. A teljes sztori ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?