Lengyel sajtó: Ferenc pápa nem azért nem találkozik Orbánnal Budapesten, mert kevés az ideje

Startlap - Startlap
Egy héttel ezelőtt Semjén Zsolt és Erdő Péter bíboros személyesen utazott a Vatikánba meggyőzni a szeptemberben Budapestre látogató egyházfőt, hogy találkozzon a kormány valamelyik képviselőjével. Hiába. Délelőtti hírösszefoglaló.

Lengyel sajtó: Ferenc pápa nem azért nem találkozik Orbánnal Budapesten, mert kevés az ideje

A hírek szerint egy héttel ezelőtt Semjén Zsolt és Erdő Péter bíboros személyesen utazott a Vatikánba meggyőzni a szeptemberben Budapestre látogató egyházfőt, hogy találkozzon a kormány valamelyik képviselőjével. Hiába. További információkért katt ide.

“Durva beavatkozás, ellenségeskedés, szabotázs” – Kína kiborult a hétvégi tüntetésen

A budapesti nagykövetség állítja, hogy

Kína az egész emberiség számára fenntartja a béke, a fejlődés, a tisztesség, az igazságosság, a demokrácia és a szabadság közös értékei.

Közleményükben még nem említik Karácsony Gergelyt név szerint, de a Facebookon már külön üzentek neki. Részletek itt.

Mindeközben Karácsony Gergely bejelentette, hogy megkezdik az egyeztetést a Diákvárosról szóló népszavazásról, vamint újra felszólította a kormányt, hogy hozzák nyilvánosságra a Fudan Egyetem beruházási feltételeit, amit “a kínai hitelfelvételről szóló tárgyalások részleteivel kezdjenek”Bővebben.

A legnagyobb európai vakcinatartalékon ülünk, csakhogy hamarosan meg fog romlani

Lakosságarányosan nincs még egy ország az EU-ban, amelynek annyi oltóanyaga lenne, mint nekünk, de abszolút értékben is mindösszesen két jóval népesebb ország előzi be a magyarokat, csak egy orrhosszal ők is. A legnépszerűbb oltóanyagok közeli lejárata azonban belerondít a jókora tartalékba, a mutációkról nem is beszélve. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Antall József sosem nevezte utódjának Orbán Viktort

Fotó: Fortepan

Orbán Viktor “nagyon ügyesen” sosem cáfolta a legendát – közölte Jeszenszky Géza. A néhai kormányfő egykori külügyminisztere Antall József fiával egyetértésben állítja, Antall a halála előtt valóban felhívta a jelenlegi miniszterelnököt csakhogy a népszerű történettel ellentétben valami egész mást mondott neki. Bővebben.

Márki-Zay Péter retteg attól, hogy Orbán Viktorból jövőre megint miniszterelnök lesz

A Mindenki Magyarországa Mozgalom kormányfő-jelöltje a Népszavának adott interjút. Márki-Zaynak nem a fideszesekkel, hanem a bűnözőkkel van baja, “katasztrófa lesz”, ha az ellenzék nem szedi össze magát, és szakértői kormányt szeretne. A beszélgetés legjobb részei erre a linkre kattintva olvashatók. 

Halálos vízibicikli-baleset történt Balatonudvarin

Az áldozat egy 21 éves fiú. Hogyan történt a tragédia? Ebből a cikkből kiderül.

Angela Merkel pártja elsöprő győzelmet aratott a szász-anhalti választáson

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) mögött a korábban a legnagyobb esélyesnek tartott Alternatíva Németországnak (AfD) lett végül a vasárnapi törvényhozási választás legnagyobb vesztese. Részletek itt.

Sarka Kata titokzatos férje milliárdokat keresett a FemCaféval

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bessenyei István érkezése a Femcafét kiadó Netrise Hungary Kft.-be szinte csodát tett a cég bevételi eredményeivel, ami az elmúlt évek során kivett kövér osztalékból is látszik. Bessenyei pénzügyeinél nem kevésbé érdekes az, amit a személyéről és kapcsolatairól tudni lehet. Bővebben.

Szinte hihetetlen, de igazi nyári hetünk lesz

A hét nagy részében meleg, nyári napok váltják egymást, kisebb változás szerdától érkezik. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Belázasodott Ferenc pápa, lemondták a pénteki audiencia