Lelőtte egy rendőr a járőrtársa életére törő férfit Újpesten

A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-12-24 08:48

Illusztráció. Forrás: Pixabay

Frissítés:

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a mentők az Újpesten csütörtök reggel megkéselt rendőrt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján. A támadót a sérült járőr társa lelőtte.

Gál Kristóf elmondta: a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat.

A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa – egy férfi és egy nő – 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre.

 A zavartan viselkedő támadó a szóvivő tájékoztatása szerint minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a férfi rendőrt, egy 26 éves őrmestert. A járőr társa, egy 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – használta szolgálati lőfegyverét, több lövést adott le a támadóra, egy 35 éves délegyházi férfira, aki a helyszínen meghalt.

Gál Kristóf közölte: a megszúrt rendőrt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, kolléganője fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

A szóvivő hangsúlyozta: a jelenleg is műtőben levő őrmester több létfontosságú szerve megsérült, így a rendőrnő határozott fellépésével megmentette járőrtársa – és vélhetően a saját – életét.

 Gál Kristóf a rendőrség állománya nevében aggodalmát fejezte ki a sérült rendőrért, mielőbbi teljes gyógyulást kívánva neki.

A két rendőr ellen elkövetett bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, a nyomozásról a későbbiekben adnak tájékoztatást

Korábban írtuk:

Lelőtte a járőrtársa életére törő férfit egy rendőr Újpesten csütörtök reggel – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: a rendőrségre egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést csütörtök reggel fél hét után.

 A megérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi késsel többször megszúrta, ezért a másik rendőr társa életének védelmében lelőtte a támadót, aki a helyszínen meghalt. A megszúrt rendőrt kórházba vitték – tájékoztatott a rendőrség.

Hozzátették: az esetet az ügyészség vizsgálja.

(MTI)

Mai nap hírei

Ilyenkor a legnagyobb a szívinfarktus kockázata

napidoktor.hu3 órája

Leváltották a külügy helyettes államtitkárát

168ora.hu4 órája

Hemzseg a hibáktól a Xiaomi új csúcsmobilja

gsmring.hu5 órája

Lakás felújítási támogatás - válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre

ado1szazalek.com7 órája

Záróvonalon tolakodott a BMW-s, látnod kell mi történt ezután

metropol.hu15 órája

Különleges bolygórendszerre bukkantak

szimpatika.hu15 órája

Csak saját felelősségre igyál az unikornisok könnyéből, ami felér egy lórúgással

unilife.hu17 órája

Hamarosan új funkcióval bővül a Netflix!

metabro.hu18 órája