Leléptek az oroszok a Kígyó-szigetről - ezt hagyták maguk után

Startlap - Startlap
Putyin ismét megfenyegette a Nyugatot, és visszavágott a rajta gúnyolódó vezetőknek; az ukrán erők egyelőre tartják magukat Liszicsanszkban; fontos megállapodás született a NATO-csúcson. Az ukrán-orosz válság hírei.

Leléptek az oroszok a Kígyó-szigetről – ezt hagyták maguk után

Az orosz csapatok visszavonultak a Kígyó-szigetről, de a két fél véleménye megoszlik abban, hogy mi is történt – derül ki Oliver Carroll, az Economist tudósítójának beszámolóiból. A történtek kétféle magyarázatát, valamint a hátrahagyott szigetről készült légi fotókat ez a cikk tartalmazza.

Fontos megállapodás született a NATO-csúcson

Egymilliárd euró értékű innovációs alap létrehozásáról szóló megállapodást írt alá a NATO-tagállamok közül 22, köztük Magyarország a szervezet madridi csúcstalálkozóján, csütörtökön. Részletek.

Az ukrán erők egyelőre tartják magukat Liszicsanszkban

Az ukrán erők továbbra is tartják magukat Liszicsanszkban, közölte a brit védelmi minisztérium napi jelentésében, amelynek legfontosabb állításait ebben a cikkben foglalják össze.

Putyin ismét fenyeget

Mikhail Metzel / Sputnik / AFP

Vlagyimir Putyin ismét figyelmeztetett amiatt, hogy Oroszország a „megfelelőképpen” fog reagálni arra, ha a NATO katonai infrastruktúrát hoz létre Finnországban és Svédországban, miután a két ország csatlakozik a katonai szövetséghez. Részletek.

Amerikai hírszerzés: Oroszország még mindig el akarja foglalni egész Ukrajnát

„Törést észlelünk Putyin rövid távú katonai céljai és Oroszország katonai kapacitása között” – jelentette ki szerdán Avril Haines, az amerikai nemzeti hírszerzési igazgatója (Director of National Intelligence). Bővebben.

London ismét egymilliárd fontos katonai segélyt küld Ukrajnának

Újabb egymilliárd font értékű katonai segélyt nyújt Ukrajnának a brit kormány – közölte csütörtökön a londoni miniszterelnöki hivatal. Boris Johnson szóvivője szerint a katonai segítség értékének emelése egyben új szakaszt is nyit a nemzetközi közösség által Ukrajnának nyújtott támogatásban. Ha érdekel, mit tartalmaz a segély, innen megtudhatod.

Putyin visszavágott a rajta gúnyolódó vezetőknek

Néhány napja a G7-es országok vezetői Putyin hírhedt félmeztelen képein élcelődtek, erre reagált most az orosz elnök. Íme.

A Gazprom nem fizet osztalékot, zuhanni kezdett a részvény ára

Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Korábban a Gazprom igazgatósága részvényenként 52,53 rubel osztalék kifizetését javasolta 2021-re. Ez azt jelentette volna, hogy 1244 milliárd rubelt fordítottak volna osztalékfizetésre, ami a csoport tavalyi nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti korrigált nettó nyereségének mintegy a fele. Ez a szám rekordnak számított volna mind a Gazprom, mind az orosz állami vállalatok esetében. (24.hu)

Olyan gigantikus asztal mellé ültették Vlagyimir Putyint a türkmén fővárosban, amekkora még neki sincs a Kremlben

Az orosz elnök-diktátor legendás asztala szó szerint eltörpül ahhoz a bútordarabhoz képest, amely mellett a Kaszpi-tengeri országok vezetői tanácskoztak Asgabatban. Fotó is van róla, itt megnézheted.

A Cola Chernogolovka veszi át a Pepsi és a Coca Cola helyét Oroszországban

A két világmárka kivonulása után az orosz Burger Kingben és KFC-ben már kapható a Cola Chernogolovka. Részletek.

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: Műholdfelvételen a Kígyó-sziget, 2022.05.12. (Maxar Technologies / AFP)

Ez is érdekelhet

képcím

A Fidesz-frakció támogatja Svédország NATO-csatlakozását

képcím

Svéd miniszterelnök: Budapestre megyek

képcím

Navalnij felesége: Putyin nem ússza meg büntetés nélkül a...