Kiemelt Hírek 2020. december 15.

Leleplezték az áldoktort, akinek Farkas Bertalan és Erdei Zsolt reklámozta a hamis termékeit

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 15.
Dr. Csabai Zsolt a Milánói Világkiállítás magyar pavilonjában szerepelt, díjat kapott, tévéműsorokban interjúkat adott, orvosi tanácsokat osztogatott. A diplomáját a neten vette, és végül saját magát buktatta le. Esti hírösszefoglaló.

Leleplezték az áldoktort, akinek Farkas Bertalan és Erdei Zsolt reklámozta a hamis termékeit

Grapefruitmag-kivonatként jelent meg a piacon, pedig az üvegcse valójában fertőtlenítőszert tartalmazott. A saját nevével fémjelzett márkája termékeivel az álorvos a Milánói Világkiállítás magyar pavilonjában szerepelt, “Az Év Vállalkozója” díjat kapott, tévéműsorokban interjúkat, betegeknek orvosi tanácsokat adott. Dr. Csabai Zsolt, aki a neten vette a diplomáját, végül saját magát buktatta le. Az ügyről ebben a cikkben olvashatsz.

Novák Katalin tíz évvel ezelőtt főállású anyaként karrierje után sóvárgott otthonról: “Unom a bárgyú mesekönyveket”

Rácz Zsuzsa, aki annak idején kiírta a Terézanyu pályázatot, előkereste a családokért felelős tárca nélküli miniszter egy évtizedes szövegét, amelyet akkor írt, amikor már hetedik évét töltötte otthon gyermekeivel. Rácz szerint ha a Novák Katalin által legújabb videójában csak “rosszul értelmezett emancipációként” illetett vívmány nem létezne, Nováknak nemhogy diplomája, de még jogai sem lennének. Részletek itt.

A parlament megszavazta a választási törvény és az alaptörvény módosítását

Innentől kezdve az alapítványokba kimenekített állami gigavagyonokhoz még kormányváltás esetén se lehet hozzányúlni, az ellenzéki listaállítás jelentősen megnehezedik, no és persze “az anya nő, az apa férfi”. További információkért kattints ide.

50 napja nem volt ilyen alacsony az új fertőzöttek száma

Fotó: Orsi Ajpek/Getty Images

Ismét újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, az elhunytak száma száz felett van, ugyanakkor rég nem látszódott a hazai járványügyi adatokban ilyen biztató tendencia. A legfrissebb, hivatalos magyar koronastatisztikákat erre a linkre kattintva találod.

December 30-án kezdenék az oltást a Honvédkórházban, a Pfizer pár nappal előtte kaphat EU-s engedélyt

Brüsszeli források szerint a Pfizer és a német BioNTech oltóanyaga a vártnál korábban kap engedélyt. Bővebben.A sajtó birtokába jutott honvédkórházi körlevél szerint náluk is ezt az oltást fogják alkalmazni. Az intézmény tájékoztatója a dolgozói vakcináció megkezdéséről itt olvasható.

Ha teljes összefogással indulna az ellenzék, most vasárnap megnyernék a választásokat

A Publicus és a Népszava közös közvélemény-kutatással mérte fel a hazai pártok népszerűségét. Pontos számok és további részletek itt.

Varga Judit szerint a családok védelmében kellett beleírni az alkotmányba, hogy “az anya nő, az apa férfi”

Az igazságügyminiszter a Facebook-oldalán reagált, miután a parlament elfogadta az alaptörvény kilencedik módosítását. Ha érdekel a bejegyzés, akkor itt folytasd az olvasgatást.

A MOK elárulta, hány egészségügyi dolgozó halt bele eddig a járványba

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) listáján sok háziorvos és mentős, de sebész, radiológus, ápoló és beteghordó is szerepel. További információk itt.

“Semmi megbánást nem éreztem, amikor elvettem a szüzességét. Nagyon jól tudok kislányokat manipulálni”

Megrázó jelenetekkel folytatódott a Fővárosi Törvényszéken annak a 23 éves férfinak a büntetőpere, aki három gyermeke szeme láttára egy bozótvágó késsel halálra kaszabolt Kőbányán egy édesanyát. A tárgyaláson durva részleteket olvastak fel K. Dániel titkos naplójából, valamint kiskorú húga vallomását is lejátszották, akit a gyanú szerint megerőszakolt. A meggyilkolt asszony özvegye elutasította K. Dániel bocsánatkérését. Bővebben.

Nacsa Olivér: Nagyon régimódi vagyok. Sokak által már divatjamúltnak tekintett elvek szerint próbálok élni

MTVA Fotó: Zih Zsolt

A Szájer-ügyet nem humorosnak, hanem személyes tragédiának tartja, “eltántoríthatatlanul konzervatív” szemléletet vall, George Clooney politikai kinyilatkoztatásait a Soros-féle baloldal gerjeszti, a bevándorlás ellen küzdeni kell, de a letelepedési kötvénnyel hozzánk érkezett tízezrekre már “nincs rálátása”, ahogy a közmédia elleni vádakból sem tapasztalt semmit. A 24.hu nagyinterjút készített Nacsa Olivérrel, akinek a szilveszteri műsorában Müller Cecília biztosan benne lesz. Íme a teljes beszélgetés.

Keresés az oldalon