"Lehetetlen lesz bizonyítani" - módosították a Btk.-t

Startlap - Startlap
Eltűnhet 2040-re a rák és a cukorbetegség, mutatjuk, hol élnek a leggazdagabb magyar családok, szárnyal Orbán apjának bányacége, hadseregnyi delfin tűnt fel Kaliforniánál. Hírösszefoglaló.

Lesz, aki örül a Büntető törvénykönyv módosításának

A költségvetési törvénybe rejtve módosította a kormánypárti többség a Büntető törvénykönyvet – számolt be róla a Népszava.  Úgy vélik, a múlt heti módosítás után szinte lehetetlen lesz bizonyítani, ha egy bűncselekményt bűnszervezetben követtek el. A lap szerint a módosítás jól jöhet egy ismert fideszes országgyűlési képviselőnek is. Ha érdekel, kiről van szó, olvasd el ezt a cikket.

Így tartja fenn a válsághelyzetet a kormány

Pintér Sándor belügyminiszter, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Seres József, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dél-alföldi igazgatója (b-j) a kibővített tompai tranzitzónában 2017. április 6-án. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Börtönszerű körülményekről számolt be a déli határ menti tranzitzónákban tett látogatása után az ENSZ jelentéstevője. Felipe González Morales feltáró munkája eredményeként megtudhattuk, hogy a kormány jelen pillanatban hány embert, köztük hány gyereket tart őrizetben, és hogy mekkora azok száma, akik miatt a magyar kormány évek óta válsághelyzetet tart fenn a “tömeges” bevándorlásra hivatkozva.

Biztató jelentés a rák és a cukorbetegség elleni harcról

A digitális transzformáció minden szektorra, így az egészségügyre is jelentős hatással lesz, amelynek hagyományos szereplői nem biztos, hogy készen állnak a változtatásra, azonban az új belépők és a fogyasztók által használt technológia kikényszeríti azt – olvasható a Deloitte tanácsadócég jelentésében. Hogy mindez milyen következményekkel lehet a rák és a cukorbetegség ellni küzdelemre, az ebből a cikkből kiderül.

Mutatjuk, hol élnek a leggazdagabb magyar családok

Évente majdnem 1,5 millió forint jut egy lakosra az ország leggazdagabb járásában, míg a legszegényebb településeknek helyet adó járásban mindössze évi 620 ezer forintból kell beérniük az ott lakóknak. Ez majdnem 2,5-szeres különbség. Górcső alatt a 10 leggazdagabb járás.

Úgy szárnyal Orbán Viktor apjának bányacége, mint aminek nincs párja

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros – Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én. (MTI Fotó: Beliczay László)

Orbán Viktor édesapjának gánti bányacége, a Dolomit Kft. évek óta a piac egyik legjobban teljesítő vállalkozása, és tavaly már szinte a teljes konkurenciát lekörözte egy fontos tekintetben. Ha érdekel, miben ért el rekordteljesítményt Orbán Győző cége, és hogy mi a véleménye minderről Orbán Viktornak, ebből a cikkből kiderül.

Jövőre már nem szórhatják a fejünkre a kémiai szúnyogirtó szereket

Az idén a szúnyogok győztek, mert mind kikelt a lárvából. Nemsokára elpusztulnak, mert az életciklusuk 6-8 hét, így hamarosan magától enyhül a helyzet, ha nem lesznek újabb nagy esőzések és áradások. Amennyiben nem lesz augusztusban szúnyog, akkor az a természetnek köszönhető.

A helyzet viszont valószínűleg hamarosan megváltozik, mivel a légi szúnyogirtás várhatóan 2020-tól megszűnik. Ha érdekel, milyen prózai oka van annak, hogy hazánkban még mindig kémiai szúnyogirtást végeznek, és hogy hogyan készül a katasztrófavédelem a váltásra, az alábbi cikkből megtudhatod.

Hadseregnyi delfin tűnt fel Kaliforniánál, mintha menekülnének valami elől

iStock (illusztráció)

Döbbenetes jelenetnek lehettek szemtanúi a kaliforniai partok közelében, ahol hirtelen rengeteg delfin bukkant fel. A jelenség főként azért érdekes, mert a szokásosnál jóval több, az ABC Newsszerint több mint 100 delfin szelte a habokat. A felvételt az alábbi cikkben tekintheted meg.

Mutatjuk, meddig tart a zivataros idő

Csütörtökön több helyen, de leginkább a Dunántúlon, pénteken pedig szórványosan kell zivatarokra számítanunk. A hétvégére megnyugszik a légkör, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar kialakulása valószínű. Részletes időjárás-előrejelzés a Kiderül oldalán.

Ez is érdekelhet

képcím

„Először azt mondták, stressz - de most négyes stádiumú...

képcím

Különös felcsúti építményen akadt meg a szeme a német...

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei