Legalább 90 halálos áldozatot követeltek az áradások Németországban és Belgiumban

Startlap - Startlap
Több tucat embert eltűntként tartanak nyilván, Hollandiában teljes városrészeket evakuáltak. Délelőtti hírösszefoglaló.

Legalább 90 halálos áldozatot követeltek az áradások Németországban és Belgiumban

Fotó: MTI/AP/Olivier Matthys

Németországban legalább 80, Belgiumban 9 halottat követeltek a heves esőzések, több tucat embert eltűntként tartanak nyilván, Hollandiában teljes városrészeket evakuáltak. A német helyzetről ebből a cikkből, a belgiumi és a hollandiai eseményekről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Orbán Viktor: Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét

Kötelező oltás is lesz, de csak az egészségügyben. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában tájékoztatott az oltási kampány folytatásáról. Bővebben.

Ungár Péter: Saját magamat kéne bu*izni ebben a kampányban

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az LMP-s Ungár a DK-s Hende Csabának üzent, aki az ATV-ben közölte teóriáját Ungár látens fideszességéről. Ha érdekel a sztori, akkor itt folytasd az olvasást.

Koronavírus itthon: itt vannak a legfrissebb adatok

A hivatalos, aktuális járványügyi statisztikák – vagyis a fertőzöttek, elhunytak, és a vakcináció alakulásának számaiitt érhetők el.

Horvátország nem lazít a járványellenes intézkedéseken

Július végéig meghosszabbították az egész országra vonatkozó, jelenleg is érvényes szabályokat, amelyek közül több a turistákat is érinti. A helyi sajtó aggódik, és aról ír, hogy az idei turisztikai szezon már augusztus közepén véget érhet. További információkért katt ide.

240 millió forint közpénz kormányközeli lattékra: újabb kávézót építenek Garancsiék

Megkapta az engedélyt a kormánytagok által is lelkesen reklámozott Zoltán utcai “közösségi tér”, a belvárosi Scruton kávézó párja. Az Orbán Viktor barátjáról, a brit konzervatív filozófusról elnevezett egységek tulajdonjoga a Fidesz-közeli elitképző, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatójának kezéből két, a nyilvánosság előtt kevéssé, az állami milliárdok között annál jobban ismert személyhez került. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Nem a halálozások számítanak: kiderült, mitől függ, hányan oltatják be magukat

 
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az oltások széleskörű elérhetővé válásának időszakát megelőző mortalitási számok és a későbbi vakcinációs statisztikák egyenesen negatívan korrelálnak Magyarországon, vagyis minél többen haltak meg egy adott területen, annál kevesebben álltak sorba később az oltásért. Az adatokból jól látszik, hogy a fertőzöttségi arány se motiválja különösebben a lakosságot az immunizálásra. Mi a magyarázata a meglepő összefüggéseknek, azaz mitől függ, hogy kérünk-e a vakcinából? Erről szól ez a cikk.

Bizottság értékelte a balatoni fürdőhelyeket: ez a 43 strand lett a legjobb

Immár 18. alkalommal hirdették meg a strandminősítő versenyt, amelynek során pontozzák a helyszíneket, és a legkiválóbbaknak Kék hullám zászló minősítést osztanak. Részletek itt.

Jelentős esőzések jönnek

Péntek este kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amely egyre nagyobb mennyiségű esőt okozhat, ezzel enyhítve az aszályt. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Videón az M4-esen hömpölygő sárfolyam

képcím

Halálos áldozatai is vannak az olaszországi áradásoknak -...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...