Kiemelt Hírek 2021. július 16.

Legalább 90 halálos áldozatot követeltek az áradások Németországban és Belgiumban

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 16.
Több tucat embert eltűntként tartanak nyilván, Hollandiában teljes városrészeket evakuáltak. Délelőtti hírösszefoglaló.

Legalább 90 halálos áldozatot követeltek az áradások Németországban és Belgiumban

Fotó: MTI/AP/Olivier Matthys

Németországban legalább 80, Belgiumban 9 halottat követeltek a heves esőzések, több tucat embert eltűntként tartanak nyilván, Hollandiában teljes városrészeket evakuáltak. A német helyzetről ebből a cikkből, a belgiumi és a hollandiai eseményekről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Orbán Viktor: Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét

Kötelező oltás is lesz, de csak az egészségügyben. A miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában tájékoztatott az oltási kampány folytatásáról. Bővebben.

Ungár Péter: Saját magamat kéne bu*izni ebben a kampányban

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az LMP-s Ungár a DK-s Hende Csabának üzent, aki az ATV-ben közölte teóriáját Ungár látens fideszességéről. Ha érdekel a sztori, akkor itt folytasd az olvasást.

Koronavírus itthon: itt vannak a legfrissebb adatok

A hivatalos, aktuális járványügyi statisztikák – vagyis a fertőzöttek, elhunytak, és a vakcináció alakulásának számaiitt érhetők el.

Horvátország nem lazít a járványellenes intézkedéseken

Július végéig meghosszabbították az egész országra vonatkozó, jelenleg is érvényes szabályokat, amelyek közül több a turistákat is érinti. A helyi sajtó aggódik, és aról ír, hogy az idei turisztikai szezon már augusztus közepén véget érhet. További információkért katt ide.

240 millió forint közpénz kormányközeli lattékra: újabb kávézót építenek Garancsiék

Megkapta az engedélyt a kormánytagok által is lelkesen reklámozott Zoltán utcai “közösségi tér”, a belvárosi Scruton kávézó párja. Az Orbán Viktor barátjáról, a brit konzervatív filozófusról elnevezett egységek tulajdonjoga a Fidesz-közeli elitképző, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatójának kezéből két, a nyilvánosság előtt kevéssé, az állami milliárdok között annál jobban ismert személyhez került. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Nem a halálozások számítanak: kiderült, mitől függ, hányan oltatják be magukat

 
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az oltások széleskörű elérhetővé válásának időszakát megelőző mortalitási számok és a későbbi vakcinációs statisztikák egyenesen negatívan korrelálnak Magyarországon, vagyis minél többen haltak meg egy adott területen, annál kevesebben álltak sorba később az oltásért. Az adatokból jól látszik, hogy a fertőzöttségi arány se motiválja különösebben a lakosságot az immunizálásra. Mi a magyarázata a meglepő összefüggéseknek, azaz mitől függ, hogy kérünk-e a vakcinából? Erről szól ez a cikk.

Bizottság értékelte a balatoni fürdőhelyeket: ez a 43 strand lett a legjobb

Immár 18. alkalommal hirdették meg a strandminősítő versenyt, amelynek során pontozzák a helyszíneket, és a legkiválóbbaknak Kék hullám zászló minősítést osztanak. Részletek itt.

Jelentős esőzések jönnek

Péntek este kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amely egyre nagyobb mennyiségű esőt okozhat, ezzel enyhítve az aszályt. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon