Lefotózta Szijjártó adriai jachtozását, izraeli kémszoftver került a telefonjára

Startlap - Startlap
Németh Dániel tartott tőle, hogy lehallgatják, de az óvintézkedései ellenére is feltörték a mobilját. Délelőtti hírösszefoglaló.

JOEL SAGET / AFP

Lefotózta Szijjártó adriai jachtozását, izraeli kémszoftver került a telefonjára

A nyáron Németh Dániel, a Szijjártó Péter luxusutazását bemutató fotós-újságíró két telefonját is feltörték az állami szervek által használt Pegasus kémszoftverrel – írta a Direkt36. Az ügy részleteiről itt olvashatsz.

Rogán olyan politikai előadást tartott, amilyet még nem hallottak a nagykövetek

Különös előadást tartott Rogán Antal a nagykövetek értekezletén augusztus végén – írta a Népszava. A lap szerint több egymástól független forrás is megerősítette, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a 2022-es választás fideszes szempontjait tárta a meglepett diplomaták elé. Részletek.

Egy kismama is meghalt a dunaújvárosi autóbalesetben

Villanyoszlopnak csapódott és kettészakadt egy autó vasárnap éjszaka Dunaújvárosban. A TV2 újabb információkat közölt a tragikus balesetről, itt elolvashatod.

Hadházy Ákos egy fotóval okozott meglepetést a Hír TV-ben

Budai Gyula (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Némileg váratlanul a Hír TV stúdiójában tűnt fel hétfő este Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy a fideszes Budai Gyulával vívjon egy csörtét. A beszélgetés egy pontján Hadházy egy méretes fotót vett elő, amivel alaposan meglepte Budait. Ha kíváncsi vagy, mi szerepelt a képen, ide kattints.

Koronavírus itthon: elhunyt 5 beteg

Megérkeztek a hétfői adatok. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva érhetőek el.

Megvan, mennyien voltak előválasztani a hét első napján

Mivel a szombati indulás után nem sokkal túlterheltség miatt leállt az előválasztás informatikai rendszere, lényegében tegnap vette igazán kezdetét az ellenzéki előválasztás első fordulója. Kedd reggel megérkeztek az adatok a hétfői részvételről. Ide kattints.

Szabályellenesen támadhatta meg Karácsony népszavazási kezdeményezését a Kamara

Sok területi kamarai vezető szemét csípik Parragh László magánakciói. Bővebben.

Kanada: Trudeau pártja nyerésre áll, de nem annyira, mint szerette volna

Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Justin Trudeau miniszterelnök vezette Kanadai Liberális Párt áll nyerésre az előrehozott parlamenti választásokon – közölte kedden a CBC kanadai közszolgálati műsorszolgáltató az előzetes eredményekre hivatkozva. Bővebben.

Egyetlen ország felel csak meg a klímacéloknak

Egy friss jelentés alapján a világ legtöbb országa egyelőre nem teljesíti a 2015-ös párizsi klímaegyezményben vállalt célkitűzéseit – számol be a ScienceAlert. A szakértők egyetlen államot találtak, amely megfelel a vállalásoknak. Ebből a cikkből te is megtudhatod.

Hétvégére egészen összeszedi magát időjárásunk

A hét első felében hűvös, gyakran felhős időre van kilátás, majd csütörtöktől fokozatos melegedés veszi kezdetét, a hőmérséklet megközelíti a szeptember második felében szokásos értéket. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Házkutatást tartott a titkosszolgálat Karácsony stábjánál

képcím

Hadházy: Egymilliós szoknyában népszerűsítette saját...

képcím

Orbán Viktor nem akármilyen fotókkal üzent az érettségizőknek