Kiemelt Hírek 2018. július 19.

Lefizettek egy bírót a súlyosabb ítéletért

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 19.
Az esetet már vizsgálja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz egy magas beosztású NAV-dolgozó ügyében, aki kapcsolatait és pozícióját felhasználva járt el az adóhatóság különböző adó- és büntetőügyeiben – írja a magyaridok.hu.

A nőnek szabad bejárása volt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságára, ahol félmilliótól ötmillió forintig terjedő kenőpénzekért vesztegetett meg munkatársakat.

Olyan is előfordult, hogy a Repülőtéri Igazgatósághoz tartozó Cargónál intézte el, hogy olcsóbban hozzanak ki vámkezelésre váró árukat. A nő állítólag még egy hatmilliárdos költségvetési csalásban is benne volt.

Sőt még a bírósági ügyekbe is bele tudott avatkozni, mivel jó kapcsolatban állt egy budapesti ügyvéddel és feleségével, aki a fővárosban ítélkezik. A nő a hírek szerint megkérte a bírónőt, hogy hosszabbítson meg egy büntetőpert, majd hozzon súlyosabb ítéletet a vádlottal szemben, aki ezt meg is tette másfél millió forintért. A portál szerint a férj 1000 euró kenőpénzt kapott a Vörösvári úti McDonald’sban a nőtől.

Keresés az oldalon