Lebuktak az egy tonna medvetalpat, békahájat és szarvaspéniszt Kínába csempészők

Startlap - Startlap
Egy befagyott tavon keresztül akarták a zsákmányt átjuttatni a határon.

Egy tonna medvetalpat, tigrisek maradványait, békák és szarvasok nemi szervét találták az orosz Távol-Keleten őrizetbe vett csempészeknél, akik zsákmányukkal Kínába tartottak.

A bűnözőket a hét végén vették őrizetbe orosz vámosok a Tengermellék határterületen. “Több mint egy tonna medvetalp (mintegy 870 darab), békaháj és nemi szerv és legalább négy szibériai tigris maradványai” voltak náluk – tudatta közleményében a ritka és veszélyeztetett szibériai tigris védelmére szakosodott, Amuri Tigris nevű orosz civil szervezet.

A három orosz és kínai állampolgárok vezette járműveken találtak még medvefogakat és farkakat, szarvaspéniszeket, de fegyvereket, lőszereket és borostyánt is.

A civil szervezet szerint a csempészek az orosz-kínai határon fekvő, befagyott Hanka-tó jegén át akarták zsákmányukat Kínába szállítani, hogy kikerüljék a vámellenőrző pontokat.

“Ilyen állati testrészeket gyakran szállítanak a kínai újév előtt, amely idén február 16-ra esik” – mondta Szergej Aramiljov, az Amuri Tigris távol-keleti szervezetének vezetője.

2008-ban már tartóztattak le csempészeket a Hanka-tó partján. Szintén a tó átszelésére készültek, de nyáron, hogy 480 medvetalpat szállítsanak Kínába – közölte Aramiljov, aki szerint akkor súlyos börtönbüntetésre ítéltek hat oroszt, illetve kínait.

A szibériai vagy más néven amuri tigris a legnagyobb tigrisfajta. Kihalás veszélyezteti: Kínában, Oroszországban és feltételezhetően Észak-Koreában mindössze 450 egyede él.

 

Forrás: MTI

Címlapfotó – illusztráció: MTI – Komka Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz - Furcsa tények az állatokról - igaz vagy hamis?

képcím

Szörnyű tragédia érte Boggie-t: a szeme láttára marcangolták...

képcím

Elképesztő dolgot találtak az egyik hazai börtönben egy...