Lebontják a hírhedt Hős utcai lakótelepet, sportpályák lehetnek a helyén

Ledózerolják a házakat.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-21 11:56

Illusztráció. (Fotó: Thinkstock)

Hamarosan elkezdődnek a kisajátítások a fővárosi Hős utcai gettó két épületében, mivel az önkormányzatnak 2019 végéig kell rendeznie a tulajdonviszonyokat  – tudta meg a Népszava.

A lap azt írja, hogy a tervek szerint az érintett épületeket elbontanák, a helyükön pedig egy rekreációs célú sportkomplexumot építene az önkormányzat. Itt lenne többek között műfüves sportpálya, futópálya, kültéri sporteszközök, valamint egy kiszolgáló épület is.

Miután a szomszédos telkeken vannak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Terrorelhárítási Központ, valamint a Készenléti Rendőrség épületei is, valószínűleg elsősorban az ezekben az intézményekben dolgozók használnák a sportpályákat – teszik hozzá.

A Népszava úgy tudja, a lakókkal egyenként tárgyal az önkormányzat, azonban a kisajátítás jellemzői miatt akkor is el kell költözniük, ha nem fogadják el a kerület ajánlatát.

Bírósághoz fordulhatnak, ha méltánytalannak találják az ajánlatot, ugyanakkor ez sem jelent csúszást a kiköltöztetéseket tekintve.

A szanálásra kapott 2,1 milliárd forintos állami támogatás el nem költött részét vissza kell fizetni, azonban a pénz várhatóan a tulajdonosok és a bérlők kártalanítására lesz elég. A kőbányai vezetés úgy számol, hogy csak a jövő év végéig tudnak megállapodni a mintegy 600 lakóval, így a dózerolást és a terület rendezését már más forrásból kell majd finanszírozni – olvasható a Népszavában.

A több száz hátrányos helyzetű ember lakta terület elsősorban a droghasználatról híres. Ugyanakkor sok gyerekes család is él ott, akiket nehéz helyzetbe hozott a bűnözés.

Mai nap hírei

Gripenek búcsúztatták ma Budapest felett a vadászpilótát

168ora.hu10 órája

Felcsaptak a lángok Budapesten

metropol.hu11 órája

Föld alatt futhat Budapest új körútja

autonavigator.hu13 órája

Óriási Covid karanténtábort épít Kína, de ha már nincs náluk veszély, minek kell?

bitcoinbazis.hu14 órája

És te? Beoltatod magad? – Kérdések és válaszok a vakcináról és az „oltakozásról”

wmn.hu17 órája

Elon Musk zseniális válasza a fejlesztőnek, aki 22 héten át bombázta ugyanazzal az üzenettel

igenyesferfi.hu18 órája

Ebben a magyar házban már nem fizetnek rezsit

alternativenergia.hu19 órája

3 másodperc alatt lebuktathatod a pasidat, hogy megcsal-e

joy.hu19 órája