Leállt a Barátság kőolajvezeték, a Mol közvetítene Oroszország és Ukrajna között

Startlap - Startlap
Nem jutott el a tranzitdíj az ukránokig, és egyelőre van kőolajunk, de a Mol már ott tart, hogy fizetne az oroszok helyett. A forint tovább esett, a Mol-részvények bezuhantak. Esti hírösszefoglaló.

Leállt a Barátság kőolajvezeték, a Mol közvetítene Oroszország és Ukrajna között

Az orosz üzemeltető szerint a nyugati szankciók miatt nem tudta teljesíteni a bank a tranzitdíjak kifizetését, ami miatt a Barátság vezeték déli ágát kezelő ukrán vállalat már 5 napja leállította az orosz olaj továbbítását. A forint tovább esett, a Mol részvényei bezuhantak, és ha a problémát a százhalombattai finomító újraindításáig sem lehet feloldani, abból már gondok lehetnek a jelenleg sem egyszerű üzemanyag-ellátással. A Mol “egyeztetést kezdeményezett a díjkötelezettség átvállalásáról”. A Barátság kőolajvezeték jelentőségéről és a leállásról itt írnak hosszabban, ebben a cikkben pedig a Mol kommentárját és az ajánlat részleteit ismertetik.

Nem a viharos tengerből kellett “kimenteni” Orbánt és Lévai Anikót

Az rtl.hu utánajárt, pontosan hol történhetett Orbán Viktor és felesége híressé vált vakációs balesete a motorcsónakkal, és némi internetes segítséggel virtuális barangolót készített a miniszterelnök Vis szigetén eltöltött napjáról. Íme.

Éles villanás és robbanásszerű hangok rázták meg Győrt kedd hajnalban

A különös jelenésre, amelyről az Időkép kamerája fényképet is készített, és amely után másodpercekre elsötétültek a győri utcák, a helyi katasztrófavédelem sem talált magyarázatot. Aztán megszólalt az E.ON, és kiderült, hogy mi történt. Részletek.

Börtön várhat az Orbán-bánya falujában a fideszes önkormányzat képviselőire

Letöltendő börtönt kért a Bicskei Járási Ügyészség három emberre, akik közül ketten a gánti önkormányzatnál dolgoztak. A vád sikkasztás, több tízmilliós tételben, amelyre a helyi önkormányzat átvilágításakor derült fény, miután hamis számlákra és furcsa kifizetésekre bukkantak. Már zajlott a nyomozás, amikor 2020 nyarán az akkori kormánypárti polgármester 11 év után hirtelen lemondott posztjáról. Bővebben.

120 éve nem látott szárazság sújtja Magyarországot

Michal FludraNurPhoto via Getty Images

Az átlagos csapadékmennyiség csaknem a felére csökkent, 1901 óta a legszárazabb hét hónapot élte meg az ország – derült ki az Országos Vízügyi Felügyelőség közleményéből. Bővebben.

Leálltak a fényképezőgépek a kormányablakokban, és ezzel az ügyintézés is lehalt

Több fővárosi kormányablak megerősítette a sajtó értesüléseit, miszerint országszerte működésképtelenné váltak a kamerák a hivatalokban. A hiba komoly fennakadásokat okoz, amelyekkel kapcsolatban ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Új villamosjáratot indítanak Budapesten

A 2B elnevezésre hallgató járat augusztus 13-tól közlekedik majd a pesti oldalon, a fonódó villamoshálózat projekt legújabb elemeként. További információkért katt ide.

A viharjelzés ellenére anyukájával együtt fürdött 2,5 éves cseh kislány, aki belefulladt a Balatonba

Michal FludraNurPhoto via Getty Images

A szombat délután elhunyt gyermek 34 éves édesanyját gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. A kislány gumimatracával a parttól több száz méterre sodródott be, és már csak szonárral tudták megtalálni holttestét. A tragédiáról erre a linkre kattintva olvashatsz.

Rekordot döntött az idei PET-kupa a Tiszán

12 csapat 86 folyamkilométeren hat napon át összesen 2880 zsák szeméttől szabadította meg a folyómedret pillepalackokból épült hajóikon. A szikár számokon túl így foglalták össze az eseményeket:

helyrejött házasságok, be nem gyógyult sebek a testünkön és begyógyult sebek a lelkünkben, ez a verseny mérlege.

Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

(Címlapkép: MTI Fotó/Máthé Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára