Lazítottak az utazási szabályokon: még több országból jöhetnek haza karantén nélkül az üzleti utazók

Startlap - Startlap
Amint Orbán Viktor odacsapott az üzleti célból utazóknak, Szijjártó Péter rögtön jelentős enyhítéseket vezetett be újabb rendeletekkel. Reggeli hírösszefoglaló.

Lazítottak a szigorú utazási szabályokon: még több országból jöhetnek haza karantén-kötelezettség nélkül az üzleti utazók

Orbán Viktor odacsapott az üzleti célból utazóknak, de szinte amint megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, Szijjártó Péter rögtön újabb kiegészítésekkel jelentős enyhítéseket vezetett be. Akkor most hova és milyen feltételekkel utazhatunk? Erről szól ez a cikk.

Az EU-s vakcinaútlevélen rajta lesz, ki milyen oltást kapott

Már javában dolgozik a közös európai digitális vakcinaútlevélen az Európai Bizottság. Ez az igazolvány nem lesz olyan engedékeny, mint a magyar. További információkért kattints ide.

A távozó egészségügyisek már elkezdték kikérni az igazolásokat a külföldi munkavállaláshoz

Amint lehet, rengetegen külföldre mennek a magyar egészségügyből hétfő éjjel eltűnt szakdolgozók közül – derült ki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökének tájékoztatásából. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Honvédkórház: Egyre fiatalabbak egyre súlyosabb állapotban kerülnek intenzívre

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa a köztévén számolt be a járvány harmadik hullámának intézményi tapasztalatairól. Bővebben.

A jegybank közpénzmillióit bezsebelő áldoktor most Rigács polgármestereként használja kamu titulusát

Kertész-Bakos Ferenc zavaros tanulmányi előmenetele túlzás nélkül regénybe illő: nem létező felsőoktatási intézmények, álegyetemek, el nem végzett szakok egyaránt feltűnnek benne, miközben az immár polgármesterként szereplő Kertész-Bakos lelkesen használja doktori címét. Pedig kétes munkásságára már évekkel ezelőtt fény derült, amikor a Magyar Nemzeti Bank milliókkal támogatta meg. Ha kíváncsi vagy a rigácsi polgármester kalandos történetére és “szakmai” pályájára, akkor itt folytasd az olvasást.

PSZ: Van olyan iskola, ahol a 35 tanárból 33 elkapta a vírust

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a köznevelési államtitkárt sürgeti a digitális oktatás miatt. Bővebben.

Nem nyomoz a rendőrség Orbán Viktor apja után

Az ellenzéket erősen foglalkoztatta a kormányfő apja tulajdonába tartozó Dolomit kft. árképzése. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint ok nélkül. Az ügyről és annak fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Horrorbaleset Kaliforniában: 13 halott és tucatnyi sérült

Fotó: Gina Ferazzi/Los Angeles Times via Getty Images

Helyi idő szerint kedd reggel, a mexikói határtól nem messze súlyos közlekedési baleset történt egy kavicsokat és törmelékeket szállító teherautó, valamint egy jóval több utassal közlekedő SUV között. Videó és további részletek itt.

Erős hidegfront hozza vissza a telet

Hétvégére akár 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet, éjszakánként komolyabb fagyok is várhatók. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, ez kizárt

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

A Facebookon üzent Orbán Viktor a nyugdíjasoknak