Lázár János lecserélte a MÁV és a Volán vezetőségét

Startlap - Startlap
A nemzetközi üzleti élet ismert menedzserei kerülnek az állami tulajdonú cégek vezetésébe - értesült az Mfor. Wáberer György és Parragh László is a MÁV igazgatóságának tagja lett.

Az Mfor birtokába jutott dokumentumok szerint a MÁV, a MÁV-Start és Volánbusz vezetésében is elválik egymástól az elnöki és a vezérigazgatói pozíció. Mint írják, Lázár János építési és közlekedési miniszter felkérésére A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóságának elnöke Lepsényi István, a Magyar Suzuki korábbi vezérigazgatója, a Knorr – Bremse Fékrendszerek Kft. korábbi ügyvezető igazgatója, korábbi államtitkár, a Hidrogén Szövetség elnöke lesz. Igazgatósági tag lett többek között Wáberer György, a Waberer’s International alapítója, korábbi tulajdonosa, ahogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara elnöke is.

A MÁV felügyelőbizottságának elnöke Baranyay László, az MFB korábbi elnök-vezérigazgatója; az EIB igazgatója, a tagok között Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara korábbi elnöke is ott van.

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt., igazgatóság elnöke Barna Zsolt, a Waberer’s International vezérigazgatója, tagjai többek között ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója és Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszter is. Németh Lászlóné ugyanakkor a VOLÁNBUSZ felügyelőbizottságának az elnöke is lett.

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt., igazgatóság elnöke Vida József bankár lesz.

MÁV-START felügyelőbizottságát Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója vezeti majd.

Miközben a MÁV Zrt. elnöki és vezérigazgatója posztja szétválik, Pafféri Zoltán vezérigazgató a helyén marad, így továbbra is ő irányítja a MÁV-Volán cégcsoport egészét – írja az Mfor.

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

Ez is érdekelhet

képcím

Őszre alig lesz, aki vezethetné a vonatokat: 4500 álláshely üres...

képcím

Utolsó útjára indult, gyászkoszorút kapott a balassagyarmati...

képcím

Kigyulladt egy vonat Kőbánya-Kispestnél