Lázár hiába erősködik, felvásárlással nem tudják kiszorítani az országból a kedvenc boltjainkat

Startlap - Startlap
Gazdasági szempontok hosszú sora nehezíti az olyan üzletek felvásárlását vagy kiszorítását, mint amilyen a Lidl vagy a Tesco. Sőt, többen kifejezetten jó viszonyt ápolnak a kormánnyal. Reggeli hírösszefoglaló.

Lázár hiába erősködik, felvásárlással nem tudják kiszorítani az országból a kedvenc boltjainkat

A régiós cégfelvásárlásokat jól ismerő globális tanácsadói óriáscégek név nélkül nyilatkoztak Lázár János nagy port kavart közelmúltbeli kijelentéseiről. A kormánybiztos tervének gyenge gazdasági alapja van, gazdasági szempontok hosszú sora nehezíti az olyan üzletek felvásárlását vagy kiszorítását, mint amilyen a Lidl vagy a Tesco. Sőt, a legnagyobb hálózat a kormány stratégiai partnere, a másodikat milliárdokkal támogatja. Részletek itt.

Orbán Viktor megszólalt az EU-s megállapodásról

A magyar miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben nyilatkozott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök társaságában, az uniós költségvetési csúcsértekezletet követően. Az is kiderült, mi áll a jogállamisági mechanizmusról szóló rendelethez csatolt záradékban. Minderről bővebben itt írnak.

Az elmúlt 50 év egyik leghalálosabb hete lehetett Magyarországon az előző

Minden jel arra utal, hogy hazánkban megtorpant a járvány terjedése, ugyanakkor a halálozási adatok világszintű összehasonlításban is kiemelkedően rosszak, és ez még egy darabig így maradhat. A lesújtó statisztikák az elmúlt évtizedek néhány hasonlóan nehéz időszakával mérhetők össze. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szijjártó Péter egy nap alatt három ország szélsőjobbos politikusait látogatta végig mint külügyminiszter

Fotó: Muhammed Selim Korkutata/Anadolu Agency via Getty Images

Ismét gyanút keltenek Szijjártó Péter utazási szokásai: a fotók tanúsága szerint állami különgéppel, közpénzből teljesíthette csütörtöki kemény napirendjét. Azonban az általa felkeresett pártok kormányzati pozícióval nem rendelkeznek, pártügyeket lehet megvitatni velük. A vélhetően adóforintokból finanszírozott, pártérdekeket célzó utazásra éppen aznap került sor, amikor Orbán Viktor győzelemként ünnepelte a jogállamisági feltételrendszer alkalmazásának évekkel történő elhalasztását. Fotók és további információk erre a linkre kattintva nézegethetők.

Sok tanár inkább megtagadja a vírustesztet, mivel Kásler és Gulyás hiába ígérgetett a táppénzről

Mindenhonnan azt hallani, hogy az iskolában megfertőződött tanároknak 100 százalékos táppénz jár, ehhez képest gyakran már a valószerűtlenül bonyolult igénylési folyamat legelején elgáncsolják a kérelmüket. A 24.hu portálnak nyilatkozó tanárok botrányos fizetésekről, felmondásokról és félelemről számoltak be. Bővebben.

Orosz Bernadett lett az idei TASZ-díjazott: “A láncoknak, amik eddig a szégyen rabságában tartottak, ezzel vége”

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szakmai kitüntetését kapta a bántalmazási ügyét nyilvánosságra hozó Orosz Bernadett, a közönségdíj Gulyás Mártonnak jutott. Bővebben.

Újabb százmilliókat pumpált a kormány a fertődi kastély fejlesztésébe, Tiborcz István és Mészáros Lőrinc legnagyobb örömére

A november 19-én megjelentetett Magyar Közlöny egyik kormányhatározatában váratlanul közel 1,5 milliárd forinttal növelték a fertődi Eszterházy-kastély keretét. Csupán egyet kellett aludni, hogy megtudhassuk, a nagyvonalú döntés fő haszonlélvezői a miniszterelnök veje és barátja. A folytatásért ide kell kattintani.

Az IT-szektornak még a koronavírus sem tud ártani: mutatjuk a 2021-es év sztárszakmáit

Tavaly legalább 22 ezer informatikus hiányzott a munkaerőpiacről. A felmérések szerint a legmodernebb digitális technológiák bevezetése Magyarországon 4 ezer milliárd forint GDP-többletet eredményezne. A szektor tehát feltartózhatatlanul hasít, ezért ebben a cikkben bemutatják, milyen kompetenciák birtokában számíthatunk biztos jövőre ezen a piacon, és a fizetésekbe is betekintést engednek.

Joe Biden és Kamala Harris lett az idén az év embere a Time magazinnál

Fotó: Scott Olson/Getty Images

Négy évvel ezelőtt Donald Trumpot érte hasonló megtiszteltetés. Részletek itt.

A szerencsések számára napsütéses idővel zárul a hét

A hétvégén, főleg vasárnap már az ország több területén bízhatunk némi napsütésben. A következő napok időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Orbán a diáktüntetésekről: A törvényeket be kell tartani