Lantos Gabriella: El lehetett volna érni, hogy ne 15 ezer halottnál tartsunk

Startlap - Startlap
Az egészségügyi szakértő szerint a járványkezelést nem csak Magyarország szúrta el. Reggeli hírösszefoglaló.

Lantos Gabriella: El lehetett volna érni, hogy ne 15 ezer halottnál tartsunk

Lantos Gabriella szerint már hetekkel ezelőtt szigorítani kellett volna az ország egyes részein. De szerinte amíg mi a politikai játszmákban a másik legyőzésével foglalkozunk, addig a koronavírus nevet rajtunk és terjed. Az Új Világ Néppárt elnökségi tagjával, egészségügyi szakértővel készített interjút itt olvashatod el.

Orbán Viktor gyorsan szeretne sok uniós forrást, ehhez teljesen központosította a közbeszerzéseket

Az állam mindössze pár kiválasztott szereplővel központosítja a teljes közbeszerzési piacot. Papíron a magyar állam szereti a versenyt és a hazai kkv-kat, de azért olykor mégis igyekszik őket kipenderíteni a piacokról. Most is ez történt, a kormány csak három gigacéggel fut neki a következő négy év tendereinek. De mi lehet Orbán Viktor igazi célja? A válasznak ebben a cikkben járnak utána.

Minden Kínába utazó külföldinek kötelező lesz az anális Covid-teszt

WANG SONG / XINHUA / Xinhua via AFP

Minden Kínába érkező külföldi állampolgárnak kötelező lesz az análisan végzett koronavírus-teszt – írja a Sun. Ha érdekel, pontosan hogyan zajlik a sokak által megalázónak tartott vizsgálat, ebből a cikkből megtudhatod.

Távozó egészségügyis: az itthoni életemnek vége

Az elmúlt napokban nagyjából ötezer dolgozó távozott az egészségügyből az új jogállási törvényben előírt szerződések miatt. A 24.hu videójában három olyan dolgozóval beszélgettek, aki nem írta alá az új megállapodást. Van, aki hajlandó lenne visszatérni. A felvételt ezen a linken nézheted meg.

Cellatárs lett M. Richárd és a soroksári futónő gyilkosa

Együtt raboskodik a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és a soroksári futó nő megölésével vádolt, R. Szilveszter. A Blikk cikkéből kiderül, milyen megfontolásból kerülhettek egy cellába, valamint azt is, hogyan jön ki egymással a két rab. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Volt párttársa fideszesezte le Volner Jánost az élő felvétel alatt, miután mindenkit meglepett

Nem akárhogy kezdődött az ATV-n futó Csatt! szerda esti adása. Bencsik János ugyanis elült Volner János mellől! A videót ezen a linken éred el.

Ő lesz a biztos, akitől pénzt remélnek a városok

A fideszes vezetésű városok közül már többet kompenzált a kormány az adóelengedés óta, az ellenzéki városok azonban csak morzsákat kaptak. Részletek.

Novák Katalin elárulta, tervezi-e a Fidesz a Néppárt elhagyását

ATTILA KISBENEDEK / AFP

Miután tegnap az Európai Néppárt (EPP) tagsága megszavazta új eljárási szabályzatát, a Fidesz – nem várva meg a felfüggesztést – elhagyta az EPP európai parlamenti frakcióját. Nyitott kérdés maradt még, hogy vajon a Fidesz a Néppártot is elhagyja-e azonnal, vagy csak a frakciót. Novák Katalin válaszát itt találod.

Jobbik: Leltározás közben került elő a füstgránát a képviselői irodaházban

Egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor kerülhetett az épületbe az a füstgránát, ami működésbe lépett szerdán este az Országgyűlés Irodaházában, a Jobbik frakciója által használt egyik irodahelyiségben. Részletek.

Hamarosan búcsút kell vennünk a kellemes, tavaszi időtől

Csütörtökön még napos, enyhe időre van kilátás, majd a pénteken érkező hidegfront hatására hosszabb időre jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Ha érdekel, mi vár ránk a következő napokban, olvasd el a részletes időjárás-előrejelzést itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit