Mindent tudsz a választásról? Kvíz

Startlap - Startlap
Szavazás előtt érdemes kitölteni, hogy biztosan felkészülten járulj a szavazófülkéhez. Hírösszefoglaló. Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

Mindent tudsz a választásról? Kvíz

2022. április 3-án sor kerül a kilencedik általános parlamenti választásra a rendszerváltás óta. Ezen a jeles napon nem nagyon akad ennél fontosabb téma, így aktuális kvízünkben is az országgyűlési választás témáját járjuk körül. Erre a linkre kattintva próbára teheted tudásodat.

Megérkeztek az első részvételi adatok

A Nemzeti Választási Iroda 2022-es, első hivatalos adatai egyelőre gyengébbnek mutatkoznak a 2018-ban mért reggeli statisztikáktól, ugyanakkor erre például akár az időjárás is magyarázatként szolgálhat. Bővebben.

Orbán Viktor már leadta a szavazatát, és elárulta, mi történik akkor, ha nem ő nyer

A miniszterelnök felesége, Lévai Anikó társaságában jelent meg Budapest 3. választókerületében. A voksolást követően Orbán újságírói kérdésekre válaszolt: a jövőben várható megszorításokkal kapcsolatban kitérő választ adott, Vlagyimir Putyint illetően pedig elutasította a feleletet. Fotók és további részletek itt.

Márki-Zay Péter és családja beszálltak a kanapé-párbajba: “Többen vagyunk. Győzni fogunk!”

Miután Orbán Viktor Facebook-oldalán ismét felbukkant a jól ismert rózsaszín kanapé, amelyen ezúttal már mint nagymama és nagypapa szerepeltek Lévai Anikóval, Márki-Zay Péterék is kerestek egy megfelelő szófát, hogy azzal pózoljanak. Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje hét gyermeke és felesége társaságában el se fért a bordó bútordarabon. Márki-Zay Péter családi fotója itt, Orbán Viktor bejegyzése pedig itt látható.

Mutatjuk, mire figyelj, hogy érvényes legyen a szavazatod

MTI/Czeglédi Zsolt

Nagyon fontos a pecsét, a névjegyzék, ezenkívül nem csupán az számít, hogyan ikszelsz, hanem az is, hogy milyen írószerszámmal töltöd ki a szavazólapot. Ezekről mind részletes szabályok rendelkeznek, ahogyan például arról is, mi történik akkor, ha elrontod a szavazólapot, és szabad-e fotózkodni a fülkében. További információkért katt ide.

Kiütéses Fidesz-győzelem vagy hibahatáron belüli különbség? Ezt lehet kiolvasni a választás előtti felmérésekből

Az elmúlt időszakban egymás után érkeztek a különféle közvélemény-kutatások, amelyek az országgyűlési választás eredményeinek megbecsülésére tettek kísérletet. Többségükben szoros versenyt ígértek, kivéve a Mediánt, amelynek vizsgálata több szempontból is érdekes. A héten már jelentős kormánypárti előnnyel számoló kutatóintézet vezetője a közelmúltban még kétesélyes versenyről beszélt, illetve 2018-ban egyedül ők tudták előrejelezni a kétharmados Fidesz-többséget. Az, hogy miként szavaz az a több mint félmillió ember, aki csak az utolsó napokban határoz arról, kire adja saját ikszét, döntő lehet. Bővebben.

További friss hírek

Fotók és videók az áprilisi havazásról

Több helyütt – például Somogyban és Ajkán – olyan vaskos hótakaró lepte a tájat reggelre, amit a decemberi ünnepek idején is megirigyelhetnénk. De a főváros külső kerületeiben is több centis hóréteg maradt. Íme a felvételek.

Két telitalálatos is született az ötös lottón

A szerencsés szelvények tulajdonosai több száz millió forinttal lettek gazdagabbak a hétvégén. A nyerőszámokról és a nyeremény összegéről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Meglepő dolog derült ki Nagy Feró karrierje kezdetéről

MTI/Varga György

A nemzet csótánya tulajdonképpen véletlenül, későbbi felesége, Csuka Mónika, és Szűcs Judith “iszonyú féltékenysége” miatt lett a Beatrice frontembere. Ha érdekel a teljes történet, akkor itt folytasd az olvasást.

(Címlapkép: MTI/Veres Nándor)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megnevezte Magyarország ellenfeleit a zártkörő...

képcím

"Kösz, Orbán!" feliratú óriásplakátok lepik el az országot - A...

képcím

Orbán az üzemanyagárakról: "Ezért nagyon dühös vagyok"