Kúria: A Fidesz megtévesztette a választókat

Startlap - Startlap
Bangóné patkányozott, állítólag nem úgy érti, mégis bocsánatot kért, a nők egyelőre nem kértek Orbán szövetségéből, a dühös szavazók dönthetnek az EP-választáson. Többek között ezekről olvashatsz hírösszefoglalónkban.

A Kúria kimondta, hogy a Fidesz-KDNP megtévesztette a választókat

A Momentum panasza nyomán a Kúria megállapította, hogy – a Nemzeti Választási Bizottság és a Fővárosi Választási Bizottság határozatát megváltoztatva – a FIDESZ-KDNP megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét. A bíróság egy április 8-i eset miatt marasztalta el a kormánypártot, amit videóra is felvettek. Ebben a cikkben megtalálod a felvételt, és tovább olvashatsz az ügyről.

Bangóné patkányozott, de mégsem úgy értette

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a Facebookon magyarázkodik, miután az ATV reggeli műsorában a Fidesz támogatottságát firtató kérdés kapcsán elkezdett a patkányhelyzetről beszélni. Bangóné állítja: egyáltalán nem úgy értette a kijelentést, ahogy mások értelmezték – vagyis nem a Fidesz szavazóit tartja patkánynak – a momentumos budafoki polgármesterjelölt, Havasi Gábor viszont nem ért ezzel egyet, és lemondatná a képviselőt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az alábbi cikkekből kiderül, mit mondott pontosan Bangóné, és mit gondol erről Havasi.

A nők nemet mondtak Orbán Viktornak

Orbán Viktor tavasszal jelentette be, hogy szövetséget ajánl a magyar nőknek. Ebben az időszakban növekedés helyett csökkent a fogantatások száma – derül ki a KSH adataiból. Mindeközben Németországban egyre több magyar születik. A pontos számokért ide kattints.

Fotó: Ernie Leyba/The Denver Post via Getty Images

A pártok ellen szavazó, dühös voksolók dönthetik el az EP-választást 

A német Bertelsmann Alapítvány számára készült egy közvélemény-kutatás, amely szerint a szavazóknak alig hat százaléka azonosul egy párttal, ugyanakkor jelentős részük nem egy bizonyos pártra szavaz, hanem azok ellen, amelyeket leginkább elutasít. Ha érdekel, melyik tábor malmára hajtják a vizet a dühös szavazók, akiken az egész EP-választás múlhat, valamint milyen politikai nézeteket vallanak a a megkérdezettek, olvass tovább!

Tomio Okamura, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) párt vezetője, Marine Le Pen, a franciaországi Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke és Geert Wilders, a hollandiai Szabadságpárt (PVV) elnöke a radikális jobboldali pártok vezetőinek prágai találkozóján április 25-én. (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Az EU-s pénzre pályázó kamu falunapok rendezői fizetnek a résztvevőknek, méghozzá EU-s pénzből

Hadházy Ákos már egy ideje kutatja azokat a furcsa, értelmetlen rendezvényeket, amelyekre irdatlan uniós támogatást költenek el, különféle rekreációs tevékenységek álcája mögött. A független parlamenti képviselő most kiderítette, hogy a sportnap címén marmonkannák között cigarettázva szlalomozó flausiaknak az EU pénzéből fizettek azért, hogy megjelenjenek ezeken az eseményeken.

A Hadházy által megszerzett dokumentumok más érdekes dolgokat is tartalmaznak: például indirekt bizonyítékot arra nézve, hogy ezen rendezvények a szervezett lenyúlást szolgálják. A képviselő nyomozásáról itt olvashatsz további részleteket.

A Miniszterelnökség szerint a közigazgatásban tapasztalható tömeges felmondás nem gond

Március eleje óta 2500-an távoztak az állami közigazgatásból egy törvénymódosítás miatt, ennek kapcsán a Miniszterelnökség furcsa gondolatmenettel nyugtatja a kedélyeket, és állítják, hogy minden a tervek szerint történik. Pedig a sajtóértesülések szerint van olyan megye, ahol válságértekezletet hívtak össze, máshol ellehetetlenül az ügyintézés a felmondások miatt. Ha érdekel a kormány magyarázata, ide kattints.

Felfüggesztették a büntetőeljárást Czeglédy Csaba ellen

A bíróság felfüggesztette a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárást Czeglédy Csaba ellen. Innen kiderül, miért döntöttek így.

A Kim Dzsong Un luxusautói miatt magyarázkodik a német autógyár

Fotó: Linh Pham/Getty Images

Kim Dzsongun a közelmúltban csúcstalálkozói során többször használt a Daimler által gyártott limuzinokat. Tekintettel azonban arra, hogy az Észak-Korea ellen az ENSZ által kivetett szankciók tiltják a luxuscikkek eladását, kérdés, hogyan jutott hozzá a diktátor a járművekhez. A stuttgarti székhelyű autógyár közleményben reagált, amit itt olvashatsz el.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor disznót vágott: "Errefelé még nem öltem disznót"

képcím

A Szerencsejáték Zrt. elárulta, mit kell tennie az ötös lottó...

képcím

Hamarosan a központi időpontfoglalóban is regisztrálhatsz a...