Kunetz Zsombor: Ki kell nyitnunk, ha nem is teljesen

Startlap - Startlap
A népszerű egészségügyi szakértő szerint a kórházi adatok is a lazítást indokolják, és ha az oltásra várunk, "itt kő kövön nem fog maradni". Reggeli hírösszefoglaló.

Kunetz Zsombor: Ki kell nyitnunk, ha nem is teljesen

A népszerű egészségügyi szakértő a Facebookon közzétett írásában a kórházi adatokból kiindulva teljes mellszélességgel foglalt állást a lazítás mellett. A lezárások szörnyű károkat okoznak, ha az átoltottságra várunk, akkor “itt kő kövön nem fog maradni” – véli Kunetz. Íme a bejegyzés.

Varga Judit és férje 200 millióért vásároltak be Budán

Az igazságügyi miniszter és Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója 192 milliós bankhitelt kapott ingatlanokra. Minderről bővebben itt írnak.

Az AstraZeneca szerint “teljesen hamisak azok a hírek”, hogy a vakcinájuk az időseknél nem működik

Az Európai Gyógyszerügynökség által várhatóan hamarosan engedélyezésre kerülő vakcina gyártója két német lap hétfői cikkeire reagált. Mindeközben az AstraZeneca tervezett szállítmányaival gondok adódtak. Részletek itt.

A kormányzati árnyékköltségvetés: így lett 391 milliárd helyett 5,5 ezer milliárd forintos hiány

Fotó Dmitry AstakhovTASS via Getty Images

Ugyan a járvány hatására jelentős bevételkiesés keletkezett az állami költségvetésben, de a sokkoló mínusz nem emiatt keletkezett. A kormány féktelen pénzszórása volt a baj. Az összeg döntő részét decemberben, irdatlan tempóban költötték el, a másik fontos tényező pedig Szijjártó Péter, akinek a minisztériuma a válság egyik legnagyobb nyertese lett. Hogyan lett az eredetileg tervezett 391 milliárdos hiánycélból 5,5 ezer milliárd? Erről szól ez a cikk.

Olcsón eladta, és milliárdos összeget adott az állam a Pintér Sándor volt cégéhez került lovasberényi üdülőhöz

A belügyminiszter régi bizalmasa a pályázati rendszert megkerülve, az államtól megvásárolt hotel vételárának sokszorosát kapta meg vissza nem térítendő támogatásként a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Jakab Péter elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

A Jobbik elnöke évértékelőjén jelentette be a hírt.

Ha a nap végén mást kell támogatnom, úgy a nemzetért azt is megteszem

– fogalmazott. Részletek itt.

Elfogták a világtörténelem legnagyobb drogszindikátusának fejét, akiről a hatóságok is csodálattal beszélnek, annyira durva birodalmat épített fel

Tevékenységének kifinomult precizitását és forradalmi ötleteit a Netflix, az Uber, vagy az Apple eredményeivel vetik össze, felszámolása érdekében minden idők legnagyobb nemzetközi akcióját indították el. Ő a rejtélyes Tse Chi Lop, akinek akkora a hatalma, hogy meg se érzi, amikor a hatóságok több tonnás kokainszállítmányokat foglalnak le, és simán eljátszik éjjel egy kaszinóban több mint 20 milliárd forintot, mégis névtelen maradt. A kínai származású kanadai bűnözőt pénteken Amszterdamban letartóztatták. Tse Chi Lop lenyűgöző munkásságáról és a rendőrségi hajszáról ebben a cikkben olvashatsz.

A járvány hatására visszaesett a magyarországi bevándorlás

Egy év alatt jelentősen csökkent az új munkavállalási engedélyek száma, de a nem uniós külföldi munkavállalók száma alig változott. Míg dolgozni alig érkeznek az EU-ból, az uniós magyarországi lakhelyet választók aránya nagyon megugrott. És a nálunk tanuló diákok száma az ötödére esett vissza. Bővebben.

A szenátusig jutott a Donald Trump elleni eljárás

Fotó Drew AngererGetty Images

Az Egyesült Államok előző elnöke ellen indított alkotmányos felelősségre vonási eljárás tárgyalását február elején kezdik meg. Amennyiben Donald Trumpot elítélik, soha többé nem indulhat elnökválasztáson. További információkért katt ide.

Északkeleten marad a hideg és a hó

Az ország nagy részén a hét közepétől enyhülés veszi kezdetét, az északkeleti megyékben azonban tartósan hideg idő várható, a hó is megmarad. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Pintér bejelentette, hogy januártól biztosan jön a tanárok...

képcím

Két magyar férfi szállíthatott hárommilliárd forintnyi heroint...

képcím

Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi Gödön