Közeleg a határidő: rengetegen hagynak veszni tízezreket

Viharos szélre figyelmeztet az OMSZ, efogták a történelemérettségi feladatsorait kiszivárogtató férfit, egyre kevesebb ételt tudnak venni a nyugdíjasok a juttatás elszámolása miatt. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-11 17:55

Fotó: Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images

A nyakunkon a határidő, miközben sokan nem is tujdák, milyen kedvezményekről maradnak le

A vészjósló cím 2018. évi szja bevallások benyújtásáról szól, ennek kapcsán igen hasznos segítőtárs lehet ez a cikk, amelyben számos fontos információt megtalálsz. Például kedvezményekről és külföldi munkavállalásról, de a szálláshely-szolgáltatók (Airbnb) figyelmébe is különösen ajánlott.

Elfogták a férfit, aki kiszivárogtatta a történelemérettségi feladatait

MTI/Balogh Zoltán

A szerdai töriérettségi előtti este megjelentek a másnapi vizsga esszékérdései az interneten. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korlátozott terjesztésű minősített adattal való visszaélés miatt indított nyomozást. A rendőrség beszámolója szerint a büncselekmény elkövetőjét azonosították és kihallgatták. Ha érdekel, ki felelős a feladatok nyilvánosságra hozásáért, ezt a cikket olvasd el.

Egyre kevesebb ételt tudnak vásárolni az idősek az elszámolt nyugdíjemelés miatt

Az élelmiszerek drágulnak, és ugyan a nyugdíjak összege is emelkedett, de nem arányosan. Az infláció nagy vesztesei a nyugdíjasok, akiknek a problémáját a juttatás év végi emelésével korrigálhatják, addig viszont marad a spórolás. Ha szeretnéd tudni, mennyire vannak lemaradva a nyugdíjak az élelmiszeráraktól, ide kattints.

Viharos szél miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Szombaton késő estétől nagy területen várhatóak viharos erejű széllökések– figyelmeztet az OMSZ. A vasárnap estig érvényes veszélyjelzésről, illetve a hétvégén várható esőzésekről és szélről itt olvashatsz részletes tájékoztatást.

Rögtön megváltozott a forgalmi rend a japán nagykövetség mellett, miután a miniszterelnök veje odaköltözött

A budapesti japán nagykövetség honlapján február 7-én megjelent üzenetben arra hívják fel a figyelmet, hogy okosabban teszik, ha a 156-os busszal, majd rövid sétával közelítik meg XII. kerületi épületüket, ugyanis megfogyatkozott a parkolóhelyek száma.

A követség azóta van parkolóhely szűkében, hogy Tiborcz István megvásárolta a velük szemközt lévő villát. Minderről bővebben itt olvashatsz, ahol az is kiderül, hogyan reagált az ügyre az illetékes Budapest Közút.

Orbán Viktor és Donald Trump több millió dolláros fegyverüzletre készülhet

Fotó: Richard Ellis/Getty Images

Sajtóértesülések szerint Orbán Viktor várva várt május 13-i washingtoni találkája Donald Trumppal jelentős változásokat hozhat a magyar haderő számára: az információk szerint hónapok óta folynak tárgyalások egymilliárd dolláros fegyverbeszerzésekről és közös energetikai projektekről a két kormány között. A részleteket – többek között azt, hogyan láthatja ennek a hazai lakosság a kárát, és hogy jön ide Kína, meg a Norvég Alap – ebben a cikkben olvashatod el.

Gyűlik a pénz a kilakoltatásra váró 9 gyermekes zsámboki családnak, akiknek az ügyét Orbán Viktor elintézte néhány jókívánsággal

A téli moratórium április végével lejárt, így megkezdődhettek a kilakoltatások, amelynek köszönhetően egy kilencgyermekes család is a hajléktalanság küszöbére került. Az édesanya levélben kérte a miniszterelnök segítségét, de választ csak 2 hónap elteltével kapott, a Levelezési Osztálytól. Ebben ellátták néhány tanáccsal, és a következőképpen zárták soraikat:

Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!

Szerencsére a civilek ennél hatékonyabban próbálnak segíteni. A következő cikkben részletesen olvashatsz a család helyzetéről, és megtudhatod, mennyi pénzt gyűjtöttek össze magánemberek (köztük Szalai Kriszta színésznő), valamint az is kiderül, milyen lépéseket tett az ügyben Szél Bernadett.

Elmagyarázzuk, miért olcsóbb az import eper, ami igazából nem is eper, hanem szamóca

A napokban egy termelő arról számolt be, hogy a Nagybani piacon a külföldről behozott epret átcsomagolva “magyarítják”, majd hazai gyümölcsként kínálják eladásra, hatszoros áron. Időközben az ügyre a Nagybani is reagált, plusz kiderült, nem csak az eperrel trükköznek.

Fotó: The Frank S. Errigo Archive/Getty Images

Na de adódik a kérdés, hogy mégis miért olcsóbb az import eper? És ha már eper: tudtad, hogy amit a köznyelv tévesen epernek nevez, az valójában szamóca? És akkor mi az eper? A kérdéseket a Szent István Egyetem Gyümölcstermő Növények Tanszékének vezetője válaszolja meg ebben a cikkben.

Hatalmas pénznyereményt kínál egy francia falu egy ősi rejtvény megfejtéséért

A bretagne-i Plougastel mellett egy sziklatömbben fedezték fel pár évvel ezelőtt azt a 230 éves feliratot, amit eddig senkinek sem sikerült értelmeznie. A település kétezer eurót, vagyis mintegy 650 ezer forintot ajánlott fel annak, aki segít megfejteni az írást. Ha kíváncsi vagy a kihívásra, ezt a cikket olvasd el.

Mai nap hírei

4136-tal nőtt a magyarországi fertőzöttek száma

demokrata.hu2 órája

Rekord mennyiségű hó Kanadában

koponyeg.hu3 órája

Mi lenne, ha az egyik diplomádat becserélnéd egy kis intelligenciára?

she.life.hu7 órája

Szájer-ügy: megtiltották a kormányzat tagjainak, hogy nyilatkozzanak

168ora.hu17 órája

Micsoda? Gyomirtás propán lánggal?

agroinform.hu17 órája

Bőr hátlappal és 12 GB RAM-mal érkezett a ZTE Axon 20 5G Extreme Edition

gsmring.hu18 órája

Felsővezetői bejelentés a Magyar Telekomnál

itbusiness.hu18 órája

Ünnepi receptötletet kértünk Mautner Zsófiától

szimpatika.hu19 órája