Közel félezer milliárdos támogatást küld az EU Magyarországnak

Startlap - Startlap
Az 1,14 milliárd eurós összeget a magyar vállalkozások támogatására kell fordítani. Esti hírösszefoglaló.

Közel félezer milliárdos támogatást küld az EU Magyarországnak

Az Európai Bizottság döntése értelmében 1,14 milliárd euró, vagyis mintegy 442,37 milliárd forint érkezik hazánkba az ideiglenes uniós válságkeret alapján bejelentett program keretében, amelynek célja az orosz-ukrán háborúban érintett vállalatok támogatása. További információkért katt ide.

Karikó Katalin megkapta Európa egyik legtekintélyesebb innovációs díját is

A világhírű magyar biológust az Európai Szabadalmi Hivatal tüntette ki. Az Európai Feltalálói Díjat olyan feltalálók kapják, akik kivételes tudásukkal hozzájárultak a társadalom fejlődéséhez. Részletek.

A NAV elmagyarázta, miért tankolnak műanyag kannákba a vámosok a benzinkúton

A közösségi médiában komoly karriert befutó felvételen jól látszik, ahogy két vámos benzinkannába tölti az üzemanyagot egy kúton. Az adóhivatal magyarázata merőben különbözik azoktól az ötletektől, amelyek az internetezőktől érkeztek. Fotó és további részletek itt.

Döntött a kormány a globális minimumadóról

MTI/Máthé Zoltán

A háborús helyzettel indokolva extraprofitadót kivető kormány ugyancsak a háborúra hivatkozva kampányolt hangosan a közelmúltban az OECD által kidolgozott, két pillérből álló intézkedés ellen. Az Országgyűlés keddi ülésén szavaztak a fideszes Bánki Erik által benyújtott javaslatról az EU-ban alkalmazandó globális minimum-adómértékről szóló tanácsi irányelvet illetően. Bővebben.

500 új munkahelyet teremt a győri Audi-gyár

A vállalat 120 milliárd forintos beruházás keretében új gyáregységet telepít Győrbe, ahol a Volkswagen legújabb elektromos motorjai fognak készülni. Szijjártó Péter bejelentésében felidézte, tavaly Magyarország exportálta a negyedik legtöbb benzinmotort és a tizenharmadik legtöbb dízelmotort. A fejlesztésről ebben a cikkben írnak.

Helyi vállalkozások segítenek a pécsi tanárokon

A civil kezdeményezés elindítója eleinte a pedagógusok elmaradt béremelésének közösségi finanszírozását álmodta meg, de ez “irreálisan magas célnak” bizonyult. Így végül más úton, de elindult a pécsi kisvállalkozások összefogása a tanárokért. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szénbányát indítanak újra Ausztriában a gázkrízis miatt

Berk Ozkan/Anadolu Agency/Getty Images

A hivatalos verzió szerint egy Siemens turbina kiesése miatt érkezik már ötödik napja a szokásos gázmennyiség fele a Gazpromtól az osztrákok felé. Bécsben politikai okokat látnak a háttérben, emiatt pedig egy korábban környezetvédelmi okokból bezárt szénerőmű és vele a bányászat is újraindul. Bővebben.

Fél nap alatt négy halálos baleset történt az országban

Két motoros, két autós és egy gyalogos is halálos sérüléseket szenvedett a hazai közutakon alig néhány óra leforgásán belül. A tragikus balesetekről erre a linkre kattintva olvashatsz, illetve találsz helyszíni felvételt.

Kifogták a világ legnagyobb édesvízi halát

A csodálatos állat ugyanott akadt horogra, ahol az eddigi csúcstartó, a kambodzsai Mekong folyóban. A különleges, 300 kg tömegű, 4 méter hosszú rája miatt nem kell aggódni, ugyanis visszaengedték élőhelyére, és a tudósok követni fogják mozgását. Galéria.

(Címlapkép: JP Black/LightRocket via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Blikk: magyar milliárdos zuhant le Ráckeresztúron Besenyei Péter...

képcím

Magyar Péter így kívánt kellemes húsvéti ünnepeket

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt