Kövér: Szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik

A házelnök Bayer Zsolttal folytatott tegeződős interjújában csak egymással voltak kedvesek, Szabó Tímea országgyűlési képviselővel már jóval kevésbé. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-04-27 18:37

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kövér: Szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik

Bayer Zsolt saját magáról elnevezett műsorának legutóbbi adásában Kövér László volt a vendég. A pandémiára való tekintettel a társalgást online folytatták, ami meg is alapozta az interjú szokatlan hangulatát. A tegező, aggodalmas nyitókérdéssel indult beszélgetés során csak egymással bántak kesztyűs kézzel, Szabó Tímea független országgyűlési képviselő és a nők már korántsem részesültek ilyen baráti odafigyelésben. Itt megnézheted videón a beszélgetést, illetve elolvashatod a legérdekesebb részleteket.

Orbán Viktor szerint 3 hónap múlva mindenkinek lesz munkája

Hétfőn a Parlamentben az azonnali kérdések órájában Orbán Viktor válaszolt az ellenzék kérdéseire. A központi témát a válságkezelési intézkedések adták, de felmerült az egészségügyi dolgozók számára elérhető védőfelszerelések mennyiségének kérdése is. Részletek itt.

Karácsony Gergely jutalmat adna a budapesti idősotthonok dolgozóinak

A főpolgármester friss javaslata szerint egy egyszeri juttatással ismernék el az idősotthonokban dolgozók munkáját. Ennek mértékéről és költségéről erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Kovács Zoltán kiakadt, amiért az Euobserver nem jelentette meg az antiszemita összeesküvés-elmélet

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár egy olvasói levelet küldött az EUobserver nevű, vezető EU-ügyi hírportálnak, ők azonban azt csak megvágva voltak hajlandóak megjeleníteni. “Soha nem fogunk antiszemita összeesküvés-elméleteket publikálni” – indokolták a döntést, amin Kovács Zoltán kiborult. Koert Debeuf főszerkesztő szerint Kovácsot már júniusban megkérték, hogy az akkori olvasói levelében mellőzze az antiszemitizmust. Részletek itt. 

Müller Cecília jelezte, hogy beteg embernek tilos FFP maszkot hordania

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján beszámolt az első magyar beteg állapotáról, aki vérplazma terápián esett át. Müller Cecília ezenkívül elmondta a legfontosabb tudnivalókat a három legnépszerűbb – sebészeti, házi készítésű, és FFP – maszkokról. Részletek itt.

“Akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát a diák” – Maruzsa Zoltán újabb információkat osztott meg az érettségiről

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár hétfő reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában tájékoztatott arról, mi alapján döntöttek az érettségi május 4-i dátuma mellett, és hogyan gondoskodnak a vizsgák biztonságos lebonyolításáról. Az államtitkár által elmondottakat itt találod

Nemcsak az érettségit, hanem a nyelvvizsgákat is bizonytalanságok övezik. A kormány nemrég bejelentette: május elejétől több nyelvvizsgaközpont is tart majd online nyelvvizsgákat. De mi van akkor, ha például a járvány miatt elmarad a nyelvvizsga, amire valaki jelentkezett, de szüksége lenne a többletpontra? Ebben a cikkben  összegyűjtötték a nyelvvizsgákkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket és válaszokat.

A WHO és egy pécsi virológus figyelmeztet: egyáltalán nem biztos, hogy a fertőzöttek immúnisak lesznek, és hiba megbízni a gyorstesztekben

Az Egészségügyi Világszervezet szerint nem áll rendelkezésre bizonyíték arról, hogy a Covid-19-betegségből felgyógyult betegek immunitást szereztek a koronavírussal szemben. A témáról bővebben itt írnak.

Mindeközben Dr. Kemenesi Gábor virológus, a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársa, a Koronavírus Kutató Akciócsoport tagja friss Facebook-posztjában arra hívta fel a figyelmet: a gyorstesztek alkalmazása “nem csupán kidobott pénz, de hamis biztonságérzetet is nyújt a vizsgált személyeknek”. Ha érdekel Kemenesi doktor állásfoglalása, akkor kattints ide.

Rengeteg magyar tervez nyaralást már az idei évre

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Századvég ezentúl hetente mérni fogja a magyarok utazási hajlandóságát. Kiderült, hogy nagyon sokan gondolkoznak már a nyaraláson, külföldi úti céllal is. Erről Guller Zoltán vezérigazgató beszélt, aki felvázolta a nyári turisztikai szezon kilátásait is. Részletek itt.

Révész Máriusz: 30 fokban biztos nem lehet hetekig megmaradni egy lakótelepi lakásban

Magát a kormánybiztost is meglepte, amikor Gulyás Gergely felkérte, hogy legyen a járványügyi védekezéssel foglalkozó egyik akciócsoport vezetője. A hazai turizmusért felelős kormánybiztos azóta heti háromszor jár ülésezni a Karmelita kolostorba, ahol az egészségügy ilyenkor nem kerül szóba. Révész nem tartja jó ötletnek, hogy elzárják a főváros nagyobb zöldfelületeit, és sorra kapja a panaszokat a kerékpárutak önkényes lezárása miatt is. Révész Máriusz minderről ebben az interjúban mesél, amelyben az akciócsoportok munkájába is betekintést enged.

Májustól újraindulhat az élet Olaszországban, ezek lesznek az új szabályok

Fotó: Antonio Masiello/Getty Images

Vasárnap esti sajtótájékoztatóján Giuseppe Conte olasz kormányfő, hangsúlyozta: egyelőre nem oldják fel a kijárási korlátozást, és még egy nagyon hosszú és nehéz időszak következik. Ugyanakkor a járvány megfékezése érdekében tett különösen szigorú intézkedéseken jelentősen lazítanak. A témáról itt olvashatsz tovább.

Mai nap hírei

Széteshet az olasz bajnok Inter

m4sport.hu5 órája

Szakember: Egyre alaposabb a gyanú, hogy a Sinopharm nem alakít ki megfelelő védettséget

nyugatifeny.hu8 órája

Dobrev Klára folytatta a DK oltásellenes kampányát

demokrata.hu10 órája

Tom Cruise mindhárom Golden Globe-díját visszaadja

igenyesferfi.hu10 órája

Háromszor halálosabb vírus lehet a tárolókban, mint a Covid

mezohir.hu10 órája

A német külügyminiszter kikelt Magyarország ellen, amiért blokkoltuk a közös uniós kiállást Hongkong ügyében

444.hu11 órája

Lehűlés és eső vet véget a nyári melegnek

agroinform.hu13 órája

Kinek javasolt a Szputnyik védőoltás?

napidoktor.hu13 órája