Kövér László tényleg agymosottnak tartja Áder Jánost?

Donald Trump az ikrének nevezte Orbán Viktort, Hadházy Ákos szerint egy fideszes képviselő felesége uniós százmilliókat csalt el Móron egy röhejes pályázattal, a magyar gazdaság félelmetes tempót diktál. Többek között ezekről olvashatsz esti hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-15 17:46

MTI Fotó: Kovács Tamás

Kövér László szerint Áder János is agymosott?

Miután Kövér László egy keddi fórumon arról beszélt: a média agymosásának köszönhetik az emberek, hogy fontosabbnak tartják a klímaváltozást a bevándorlásnál, elővették, mit nyilatkozott a témában Áder János. Minderről részletesen itt olvashatsz, ebből a cikkbőlpedig az derül ki, mit reagált a házelnök szavaira a DK.

“Azt mondta a végén az elnök Orbánnak, hogy “olyan, mintha ikrek volnánk” – az amerikai magyar nagykövet elmesélte, mi történt a Trump-Orbán találkozón

David Cornstein tavaly nyár óta látja el az USA magyarországi nagykövetének szerepét, és azóta azon munkálkodik, hogy rendezze az Obama elnöksége óta elhidegült viszonyt a két ország között. Az ő fáradozásainak eredménye Orbán Viktor és Donald Trump hétfői találkozója is.

Sheila Cornstein és David Cornstein. (Fotó: Andrew Toth/Getty Images for Circa)

Cornsteint ebben a cikkben részletesen kikérdezték, mi történt a beszélgetés során, amelynek második felében ő is a tárgyalóasztalnál ült. A kérdések között nem válogattak, például a fegyverüzletre és a kínai magyar kapcsolatokra is sor került.

Hadházy Ákos szerint egy fideszes képviselő felesége uniós pénzszivattyút működtet Móron

Egy fideszes országgyűlési képviselő, Törő Gábor felesége a kulcsszereplője egy gyanús móri projektnek, amelyre 200 millió forintot kaptak az Európai Uniótól. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tesz az ügyben. Miért is tűnik gyakorlatilag egyértelműnek, hogy a nőkről szóló projekt egy lustán álcázott mutyizás csupán? A kérdésre a válasz a roppant fura pályázatban rejlik, amiről ebben a cikkben olvashatsz tovább. 

Az egész uniót lenyomja a magyar gazdaság

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint rendkívül jól teljesít a magyar gazdaság, ráadásul nemcsak a hazai viszonylatokhoz képest, hanem a többi tagállamot tekintve is. Ebből a cikkből kiderül, hogy ez számokban kifejezve pontosan mit jelent.

Az Orbán-Trump találkozón fanyalog a DK: “érdemben nem történt semmi”

Molnár Csaba, a DK képviselője az Egyenes beszéd című műsorban hosszasan fejtegette azt, mennyire hidegen hagyja, hogy Donald Trump a Fehér Házban fogadta Orbán Viktort, mert hogy valójában semmi sem történt a randevún.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ha ide kattintasz, videón is megnézheted, hogyan értékelte a magyar delegáció látogatását Molnár, aki aztán az EP-választásról és az uniós támogatások elosztásáról is beszélt egy kicsit.

Babaváró hitel kalkulátor: te jogosult vagy?

Július 1-től akár 10 millió forint összegű hitel igényelhető, legfeljebb havi 50 ezer forintos törlesztővel, kamatmentesen. Ez a Babaváró hitel. Nagyon jól hangzik, de vajon te is jogosult vagy rá? Ha kitöltöd ezt a kalkulátort, akkor kiderül, mekkora összegre számíthatsz és milyen törlesztővel, illetve az is, milyen dokumentumokra van szükség az igényléshez.

Kíváncsi vagy, melyik gimnáziumba járnak a budai elit gyerekei?

Ha ma elmegyek egy 15 éves érettségi találkozóra, ott az egykori tanítványaim jó része olyan szakmában dolgozik vagy olyan foglalkozást végez, amiről fogalmam sincs, hogy mit jelent, egyszerűen nem tudom, hogy mit csinálnak. De azért mi készítjük föl őket ezekre a dolgokra

– mondja annak a fővárosi gimnáziumnak az igazgatója, ahol tandíj nincs, túljelentkezés viszont van, méghozzá tízszeres. Porogi András az itt olvasható riportban a mai magyar oktatás legnagyobb dilemmáiról, a digitalizáció és a tudásátadás nehézségeiről beszélt, és azt is elárulta, hogyan tudja egy állami intézmény az ország legsikeresebb középiskolái között megtartani a helyét.

Szlovákia döntött a himnusztörvényről

Szavazott a pozsonyi törvényhozás szerdán az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azon módosításáról, amely az idegen országok himnuszának énekléséről szól. Ha érdekel, hogy döntöttek a sokat bírált jogszabályról, ide kattints.

A Pesti Srácok több informátorát is kiadta a nyomozóknak

Írásaink a közmegegyezéses hazai sajtóetika és a Médiaalkotmány szellemisége szerint készülnek. Forrásainkat minden körülmények között megóvjuk, szivárogtasson bátran!

– olvasható a Pesti Srácok oldalán. Ehhez képest úgy tűnik, a bátraknak itt nem jár szerencse: a lap a Czeglédy Csaba ellen folytatott nyomozás számára több informátor személyét is felfedte. Egy eset ezek közül még március végén kiderült, akkor a főszerkesztő azt állította: ez egy kivételes alkalom volt. Ennek azonban a nyomozati adatok ellentmondanak.