Kövér László mentális állapota felől érdeklődik az ukrán külügy

Startlap - Startlap
Jelentést kérnek a magyar házelnök mentális állapotából, hogy megfelelően tudjanak viszonyulni a kijelentéseihez. Esti hírösszefoglaló.

Kövér László mentális állapota felől érdeklődik az ukrán külügy

Miután Kövér a HírTv riporterével gyakorlatilag közölte, hogy Volodimir Zelenszkij elnöknek pszichés problémája van, amire abból következtetett, hogy nem elég udvariasan kér segítséget az oroszok által lerohant országa számára, meg is érkezett a válasz az ukrajnai külügyminisztériumtól. Bővebben.

Itt vannak az extraprofitadók részletei: akár 10 ezerrel nőhet a repülőjegyek ára, drágulnak az utalások

A szombati ülésen elfogadta, és már a rendeletet is kiadta a kormány az ún. extraprofitadók köréről. Ebből megtudhattuk többek között, hogy jön a légitársaságok kéttarifás “hozzájárulása”, további pénzügyi szolgáltatókra terjesztik ki a tranzakciós illetéket, közel duplájára nő a cégautók után fizetendő adó, emelkedik a dohánytermékek és szeszes italok jövedéki adója, és kiderült, hogyan kell elképzelni a kiskereskedőkre, gyógyszerforgalmazókra, távközlési cégekre kirótt, valamint a Mol által fizetendő extra terheket. Bővebben.

A kormány átalakította a rezsicsökkentés szabályait

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat, ezért őket kizárják a kedvezményes közműszolgáltatások rendszeréből. Karácsony Gergely főpolgármester azt mondja, sem a járvány, a válság, a háború és a foglalkoztatási gondok által meggyötört vállalkozásokra, sem az önkormányzatokra nem igaz az állítás, és valójában,

szemben a kampányszlogenekkel és az ellenzék szapulására elfecsérelt propagandával, az Orbán-kormány jelenlegi formájában felszámolta a rezsicsökkentést. Tette mindezt előzetese egyeztetés és hatástanulmányok megismertetése nélkül.

A rezsicsökkentés új kondícióiról itt írnak, Karácsony reakcióját pedig itt olvashatod.

Orbán Viktor szombat este lecserélte a titkosszolgálatok vezetőit

A Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormányfő máris eltávolította a Rogán Antal alá rendelt titkosszolgálatok eddigi főigazgatóit, és az új kinevezésekről is intézkedett. Részletek.

A WC-papír felvásárlásának még mindig nem jött el az ideje, de drágább lesz, és hiány is lehet a papírból

Toru Hanai/Bloomberg via Getty Image

A higiéniai papírtermékek költségeinek megállíthatatlan növekedése miatt

minden papírgyártó kénytelen lesz további áremelést alkalmazni, és amennyiben a piac ezt elutasítja, akkor felmerül, hogy van-e értelme veszteségért termelni

– állítja az iparági kilátásokról megszólaló szakértő. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Két tizenéves fiatal holttestét keresik a Balatonban

Egy harmadik fiút egy csónakosnak sikerült kimenekítenie, miután meghallotta segélykiáltásait. A két eltűnt, 17 és 18 éves bódvalenkei fiú Balatonaligánál úszott be a vízbe. Mi történt? Innen kiderül.

Pedagógusnap: a KDNP hálát, az óbudai önkormányzat 120 ezer forintot ad

Míg a tanársztrájk közepén a kereszténydemokraták egy közleményig jutottak, amelyben mindenkit arra buzdítanak, mondjanak köszönetet minden pedagógusok, aki “tenyerén hordozza a magyar jövőt”, máshol pénz is jutott, az óvodai dolgozóknak legalábbis. Az MSZP jogfosztásról, a DK “Orbán embertelen rendszeréről” értekezik a vasárnapi pedagógusnap alkalmából, az LMP és a Párbeszéd azonnali béremelést követel. Bővebben.

Megszólalt az angol szövetségi kapitány a gyerekek fújolásáról: “A felnőttek befolyásolják őket”

A gyerekek sorban álltak, hogy köszönjenek nekünk, nagyon barátságos volt a hangulat a stadionnál

– meséli Gareth Southgate arról, milyen volt a légkör a végül a Nemzetek Ligája A divíziójának első mérkőzése előtt, amely a magyar válogatott 1-0-ás győzelmével zárult. A kezdőrúgás előtt azonban, amikor az angol csapat letérdelt, az elméletben zárt ajtók mögött játszott meccsre beengedett 30 ezer gyermekből és felnőtt kísérőikből álló közönség reakciója látványosan megváltozott. Részletek.

Új országos járatokat indítanak a Balatonhoz

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Magyarország számos településéről javul a Balaton elérése az idei nyári szezonban új vonat-, illetve buszjáratokkal, ahonnan nincs vasúti kapcsolat, új buszjáratok indulnak – közölte be Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára vasárnap a közösségi oldalán. Az intézkedés hatására minden eddiginél több településről érhető el közvetlenül a tópart ezen a nyáron. További információkért katt ide.

Lövöldözés tört ki Philadelphiában, több ember meghalt

A Pennsylvania állambeli Philadelphia belvárosában, a bárokkal és éttermekkel zsúfolt South Streeten szombaton nem sokkal éjfél után kitört incidensben a jelenlegi adatok szerint három ember meghalt, további tizenegy személy pedig megsebesült. Videó és további részletek itt.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára