Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés

Startlap - Startlap
Az orosz-ukrán háború és a szankciók valójában az USA érdekeit szolgálják, a Fidesz ellen egy világ fogott össze, és nem az ellenzéket, hanem annak "irányítóit" kell legyőzniük - tudtuk meg a házelnöktől. Délelőtti hírösszefoglaló.

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés

A Fidesz győzelmét kárörömmel vegyesen üdvözölte, az orosz-ukrán háború valójában az USA és Kína háborúja, az EU vezetőinek és a Momentum képviselőinek szellemi színvonala és erkölcsei pedig nem érik el a házelnök mércéjét. Mindezt a Bayer Show legfrissebb adásából tudtuk meg Kövér Lászlótól. Bővebben.

Ötödszörre választják Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort

Áder János köztársasági elnök május 2-i javaslata alapján az országgyűlési képviselők hétfő délután megválaszthatják a Fidesz elnökét miniszterelnöknek. További információkért katt ide.

Nagyszabású NATO-hadgyakorlatok kezdődnek Lengyelországban, Észtországban, Litvániában és hét másik helyszínen

Több mint 35 ezer katona részvételével hétfőn kezdődnek a NATO hadgyakorlatai; az ukrán elnök éjjeli videóbeszédében közölte, “Európa orosz energiaforrásoktól való függésének ideje a végéhez közeledik”; a Reuters értesülései szerint az orosz csapatok Donbaszban az ukrán haderő bekerítésével próbálkoznak. Az orosz-ukrán háború történései percről percre.

Márki-Zay Péter pártot alapít

MTI/Rosta Tibor

A korábbi miniszterelnök-jelölt egy “jobbközép irányultságú néppártot” épít, ahol konzervatívok, keresztények, zöldek és liberálisok is jelen lehetnek. Márki-Zay Péter részletes bejelentése erre a linkre kattintva található.

Hiába emelték a taxisok tarifáit, jön a tagdíjemelés

A 24.hu értesülései szerint több fővárosi taxitársaság már megnövelte, mások pedig tervezik a sofőrök által fizetendő tagdíjak emelését. Míg egy nyilatkozó taxis kifakadt a hír hallatán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a helyzet pozitívumairól nyilatkozott. Budapesten hétfőtől rendkívüli mértékben, harmadával drágult a szolgáltatás díja. Bővebben.

Távozik az MTVA éléről az ember, aki a közszolgálatiság maradékát is felszámolta Magyarországon

Miután a 2002-es vereségét követően még saját csatornát követelt az ellenzéknek a Fidesz, a 2010-es kétharmad megszerzése után a párt első dolga volt a médiatörvény elfogadása, s ezzel megingathatatlan irányítást adott a kormánypártok kezébe a közszolgálati médiumok felett. Dobos Menyhértet már 2003-ban az MTV közéleti igazgatójává nevezték ki, és munkásságának köszönhetően az új Fidesz-korszak közeledtével sem kellett mitől tartania. Az időközben a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójává vált, gyakorlatilag teljhatalmat gyakorló Dobos május elején jelentette be, hogy nyugdíjba vonul. Ebben a cikkben az ő karrierjének állítottak emléket, amelynek során maradéktalanul a Fidesz szolgálatába állította a közmédiát.

Nagyon súlyossá vált a járványhelyzet Észak-Koreában

Alig egyetlen nap alatt közel 400 ezer ember fertőződött meg koronavírussal, és ez csak a hivatalos, állami jelentés adatsora, miközben az ország egészségügyi ellátórendszere tragikus állapotban van. Kim Dzsongun élesen bírálta az egészségügyi hatóságokat, és a saját kezébe vette a járvány elleni küzdelem irányítását. Részletek.

Az előrejelzéseknél is durvábban zuhant be Kína gazdasága a koronavírus miatt

Yin Liqin/China News Service via Getty Images

Ugyan elemzők csak a növekedés jelentős lassulását várták, az ipari termelés visszaesett, a kiskereskedelmi forgalom zsugorodik, a változás a külföldi tulajdonban lévő vállalatok esetében volt a leglátványosabb. Kínában a rendkívül szigorú, “dinamikus zéró-Covid” néven ismert járványkezelési stratégia van érvényben, több tízmilliós városok kerültek vesztegzár alá. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Lehűlés, záporok, zivatarok, aztán 32 fokos csúcshőmérséklet érkezik

Kedden markáns hidegfront éri el Magyarország területét, amelyet aztán péntektől ismét intenzív melegedés követ. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelhet

képcím

Jelentősen drágulhat a bliccelés és néhány jegy ára a BKK-n...

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Bevetette az amerikai rakétarendszereket Ukrajna