Kötelező maszkviselés: megjelent a rendelet a részletes szabályokkal

Startlap - Startlap
A csütörtöki Kormányinfón jelentették be, hogy szombattól maszkot kell hordani zárt térben. Délelőtti hírösszefoglaló.


Matthew Horwood/Getty Images

Kötelező maszkviselés: megjelent a rendelet a részletes szabályokkal

A csütörtöki Kormányinfón jelentették be, hogy szombattól maszkot kell hordani zárt térben, valamint az egészségügyi dolgozókat harmadik oltás felvételére kötelezik. További információkért katt ide.

Orbán Viktor: Akik nincsenek beoltva, életveszélyben vannak

A neheze még csak most jön, akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltja magát, a brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, a nyugdíj pedig érzelmi kérdés és nem alku tárgya – péntek lévén a kormányfő rádióinterjújával indult a nap. Bővebben.

Soron kívüli nyugdíjemelés jöhet a választások előtt

Gulyás Gergely miniszter csütörtöki nyilatkozatai alapján a Portfolio arról ír: gyakorlatilag eldőlt egy újabb, év eleji emelés az idősek számára a vártnál magasabb inflációnak köszönhetően. Részletek.

Koronavírus itthon: 11 ezer új fertőzöttet regisztráltak

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva találhatók.

Jakab Ferenc “nagyon erősen hangsúlyozza”, hogy senki se kérjen két vektorvakcinára Janssent harmadiknak

MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Ferenc szerint még a Sinopharmmal is jobban járhatunk, ha előtte Szputnyikot vagy AstraZenecát kaptunk. A virológus Merkely Béla harmadik oltása kapcsán szólalt meg, aki saját korábbi ajánlásával szembemenve részesült az egydózisú oltóanyagból. Részletek.

Bajnai: Egy gondosan előkészített titkosszolgálati jellegű megfigyelési akció zajlott

Az egykori miniszterelnök csütörtök este a Facebookon tételesen reagált a kormánymédiában csak “Városháza-gate”-ként emlegetett ügyre. Íme.

Volner János dezertáló jobbikosokkal fúrná meg a kormányváltást

A Jobbik volt alelnöke, aki immár a saját magáról elnevezett pártja színeiben politizál, a Jobbikban elszórt, egy esetleges kormányváltás esetén bevethető beépített embereiről, az “alvó Volner-ügynökökről” nyilatkozott. Bővebben.

Karas Mónika 41 milliós felmondási bónuszát az állami szektorban is csak irigykedve nézhetik

Orbán Viktorék a 2010-es kormányváltás után visszamenőlegesen 98 százalékos adóval sújtották a kétmillió forint feletti, akkor még “pofátlanul magasnak” nevezett végkielégítéseket.Áder Jánost leszámítva az állami vezetők egyike sem számíthat akkora távozási pénzre, amelyben most a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eddigi elnöke részesül, főleg nem akkor, ha saját maguk mondanak fel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hirtelen eltűntek a menekültek a lengyel-fehérorosz határról

Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Tizenhárom halottat követően a hatóságok elszállították a menekülteket a határról, Alekszandr Lukasenka szóvivője tájékoztatása szerint mintegy hétezer migráns további sorsáról intézkedtek. A határválságról és annak fejleményeiről ebben a cikkben írnak.

Borult időt hoz a melegfront

A pénteki nap még felhőtakaró alatt zajlik, majd a hétvégén derűsebbre vált az időjárás. A következő napok előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit