Kósa szerepét így próbálta elbagatellizálni egy államtitkár a csengeri ügyben

Szinte nem volt olyan nap az elmúlt egy hétben, hogy ne jött volna szembe a szélhámosnő és Kósa Lajos ügye. Most a parlamentben is felszólaltak ezzel kapcsolatban. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-02-22 18:36

MTI/Czeglédi Zsolt

A kormány válasza Kósa Lajos ügyére: “Ha odamegyek egy zöldségeshez és megméri nekem az árut, elhiszem, hogy annyi”

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára gyakorlatilag egy kiló cukkini megvásárlásával hasonlította össze azt, hogy Kósa Lajos megállapodott 4,3 milliárd euró befektetéséről, plusz arról, hogy övé lesz egy francia bank negyede. Völner szerint Kósa Lajos sértett, és nem elkövető. Videó és részletek itt.

A parlament megszavazta a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Novemberben még az ellenzék is támogatta a rendkívüli jogrend bevezetését, most nemet mondtak a hosszabbításra. A Demokratikus Koalíció hiába nyújtotta be módosító indítványát, a fideszes többség leszavazta, a törvénybe nem került be a vakcinákról szóló szakasz. További információkért katt ide.

Orbán Viktor 10 év után először tanácstalan, és ezt be is ismeri

A magyar kormány hivatalos Facebook-oldala a rövid, könnyen értelmezhető szövegek sulykolására épül, amit lehet szeretni meg nem szeretni, de mindig lehet érteni, mit akarnak közölni. Aztán vasárnap történt valami, ami a Fidesz hatalomra kerülése óta soha: a miniszterelnök és az eddig kiválóan működő kommunikációs stábja egymásnak ellentmondó, tanácstalanságról árulkodó üzeneteket jelentetett meg. Ha kíváncsi vagy, miről van szó, akkor ezt a cikket olvasd el.

Zacher Gábor szerint ősztől jöhet a nyitás, de csak ha minden sikerül

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Honvédkórház Sürgősségi Centrumának korábbi vezetője a LifeTV reggeli műsorában kifejtette a véleményét a járványhelyzetről és az oltóanyagokról. Zacher fenntartásokkal nyilatkozott az egyik vakcináról. Bővebben.

Hadházy Ákos személyesen találkozott a 25 milliós bódékat védő ludasi polgármesterrel

A településvezető kifogásolta, hogy Hadházy nem is járt a helyszínen. A független képviselő valójában volt már ott korábban is, de ismét lement, ezúttal kamerával, és a ludasi polgérmesterrel is beszélgetett, aki tartja magát ahhoz, hogy megért 25 milliót a térkő, a használt toalett és a négy fabódé. Íme.

Kásler Miklósék elkezdték kipakolni a csontokat a fehérvári királyi sírkamrából

Az emberminiszter “nemzeterősítő gondolata”, hogy genetikai módszerekkel beazonosítja a Székesfehérváron nyugvó királyok maradványait. Részletek itt.

Mészáros Lőrinc öccse, veje és Szijjártó Péter apjának volt cége csapott össze a kisvasútért, ami Mészáros Lőrinc hotelébe vezet

Mészáros János nevét is lassan megtanulhatja minden magyar, az ifjabbik Mészáros cége már második milliárdos kisvasút-tenderét szerzi meg. Ez a fejlesztés nemcsak azért érdekes, mert éppen a sikert sikerre halmozó testvér szállodája mellett van az érintett vonal végállomása, hanem a rendkívül kalandos utat bejáró közbeszerzés miatt is. A beruházásról ebben a cikkben írnak.

Matolcsy György az észtek sikereit elemzi és követné

A jegybankelnök legfrissebb írásában bemutatja, hogyan tudott Észtország az elmúlt tíz évben látványosan felzárkózni a fejlett országokhoz, majd felteszi a költői kérdést, miszerint mi lenne, ha mi is belevágnánk. Matolcsy György cikkének rövid összefoglalója erre a linkre kattintva olvasható.

Ismét lesz Deutsche Welle magyarul

A Deutsche Welle azért döntött a magyar nyelvű tartalmak gyártása mellett, mert veszélyben van a hazai független média. Bővebben.

A rendőrség keresi a férfit, aki pénzt tömköd egy brit város postaládáiba

Fotó: David Cooper/Toronto Star via Getty Images

A helyi beszámolók szerint a rejtélyes “elkövető” készpénzt és leveleket helyez Frome városában a bejárati ajtók levélnyílásaiba. Az esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Mai nap hírei

Minden, amit a hétfőtől érvényes szigorításokról tudni kell

hirado.hu3 órája

Fény derült rá, miért nem lesz Kamilla sosem királyné

joy.hu5 órája

Ekkora lenne a baj Fülöp herceggel? Harryt megkérték, hogy menjen haza

life.hu12 órája

Ezzel a sportautóval jár mostanában Rákóczi Ferenc

ifaktor.hu15 órája

Direkt az utca legromosabb házát vették meg - mesés, mit alkottak belőle

femcafe.hu16 órája

Tényleg vége van szegény Liverpoolnak, Szalah akkorát hibázott, mint egy magyar védő a kilencvenes évekből

foci.444.hu16 órája

Meghalt egy ápoló, egy másik tüdőembóliát kapott az AstraZeneca-oltás után Ausztriában

168.hu18 órája

Megint drágul a sertéshús

agroinform.hu18 órája