Kiemelt Hírek 2020. november 20.

Kósa Lajos véletlenül kiszivárogtatta a napi adatokat az Operatív Törzs üléséről

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 20.
Kósa rendszeresen innen posztol, de most valami olyat lőtt ki a netre, amit nem kellett volna. Törölték is majdnem azonnal, de csak majdnem. Reggeli hírösszefoglaló.

Kósa Lajos véletlenül kiszivárogtatta a napi adatokat az Operatív Törzs üléséről

Hogy a Fidesz alelnökének miért van rendszeres belépője a járvány elleni védekezéssel foglalkozó megbeszélésekre, az egy nagy kérdőjel, mindenesetre Kósa rendszeresen innen posztol. Most azonban valami olyat lőtt ki a netre, amit nem kellett volna, törölték is majdnem azonnal. De csak majdnem, ezért erre a linkre kattintva megnézheted Kósa Lajos csúnya bakiját.

Éppen azt az alapbetegséget nem szokta közölni a hivatalos statisztika, ami a legveszélyesebb kombináció a koronavírussal

Hiányosak, és néhol felvetik a pontatlanság gyanúját, de a hivatalos adatok egyértelműen felrajzolnak néhány határozott trendet a koronavírus pusztításáról. Ami biztos: a férfiakra már fiatalabb korban veszélyesbb a vírus a nőkhöz képest, amire egy egyszerű magyarázat kínálkozik. A másik látványos tendencia pedig egy olyan alapbetegség feltűnő gyakorisága a súlyos covidosok körében, ami a Covid-osztályokon dolgozó magyar orvosok szerint a legkomolyabb rizikófaktor, ráadásul népbetegség, mégsem említik. Ebben a cikkben egy infektológus szakorvos segítségével elemzik a hivatalos adatokat és tapasztalatokat.

Orbán: Magyarország felvett 800-900 milliárd forintnyi hitelt több tíz évre

A kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában főleg a magyar vétó által kiéleződött EU-s konfliktus volt a téma, amelynek kapcsán Soros Györgyre, “a világ legkorruptabb emberére” is bőven jutott idő. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Lemondott Budapest egyik főpolgármester-helyettese

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Dorosz Dávid egy Facebook-posztban jelentette be távozását, indoklásában a kormányra hivatkozott. Íme a bejegyzés.

Az EU félti Magyarországot az orosz vakcinától

Az Európai Bizottság csütörtökön a Szputnyik V veszélyeire hívta fel a magyarok figyelmét, amelyből éppen ezen a napon érkeztek meg az első minták. További információkért kattints ide.

Strasbourgból szólították fel a magyar kormányt: halasszák el a szavazást az új törvényjavaslatokról

Az előzetes egyeztetés nélkül a közelmúltban benyújtott javaslatok messzemenően károsak lennének a demokráciára, a jogállamiságra és az emberi jogokra – figyelmeztetett az Európa Tanács emberi jogi biztosa pénteken. Dunja Mijatovic az Országgyűlést halasztásra szólította fel. Részletek itt.

Az Elios volt vezére újra aktív és Orbán Viktor akciótervének megvalósításán dolgozik

Orbán Viktor februárban bejelentett klímavédelmi programja csak a nagy nyilvánosság számára ment feledésbe, a kormányközeli vállalkozók nagyon is aktívan tülekednek. Most éppen a Tiborcz Istvánhoz kötődő korábbi Elios-tulajdonos kötött üzletet azzal a török beruházóval, aki szintén olyan közel van a tűzhöz, hogy még magyar állampolgárságot is kapott néhány évvel ezelőtt. Minderről bővebben itt írnak.

Bizarr sajtótájékoztatót tartott Donald Trump ügyvédje

Fotó: Alex Wong/Getty Images

Habár Rudy Giuliani, az USA elnökének elsőszámú jogi képviselője, New York korábbi polgármestere semmi újat nem tudott mondani a hetek óta hangoztatott elcsalt választásos elméletről, így is sikerült a Trump-éra egyik legemlékezetesebb sajtótájékoztatóját végigvezényelnie. Giuliani szürreális produkcióját nagyon felkapta az internet, egyáltalán nem véletlenül. Videó és további részletek itt.

Inváziószerűen elszaporodott Magyarországon a nádi farkas

A nádi farkas, más néven aranysakál, vagyis Canis aureus egyedszáma elképesztő tempóban, közel háromszázszorosára nőtt. Kezdetben védett státuszt élvezett, ma már a többi védett fajt veszélyezteti. A témáról Kenesei István fővadász mesél ebben a cikkben.

Nagyon hideg lesz, mégis gyönyörű napokra számíthatunk

Az érkező hidegfront hatására a csapadék visszahúzódik, jönnek a mínuszok, ugyanakkor kisüt a nap. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon