Kiemelt Hírek 2020. június 20.

Visszatér a 13. havi nyugdíj, jön az új operatív törzs

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 20.
Mindezt Varga Mihály jelentette be személyesen. Heti hírösszefoglaló.

Visszatér a 13. havi nyugdíj, jön az újfajta operatív törzs

Varga Mihály a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben elmondta, mennyit is költött az állam a közvetlenül a válság kezelésére. Kitért a 13. havi nyugdíj visszavezetésére, valamint arra is, hogy újfajta operatív törzs alakul. Részletek

Könnyek között emlékezett Benedek Tiborra egykori csapattársa

A szövetségi kapitányként is világbajnoki címet nyerő klasszis 47 évesen hunyt el. Az életútját, a szomorú hírrel ez a cikk eleveníti fel. Csütörtökön este  pedig csendes gyertyagyújtással emlékeztek rá a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratánál.  További részletek idekattintva  érhetőek el. 

Steinmetz Ádám az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: megrendítette Benedek Tibor halálhíre, és még mindig az események hatása alatt van. A vele készült beszélgetést innen érheted el. 

Megszűnt az idősek vásárlás sávja

Hosszú hónapokon keresztül, a koronavírus által kialakult járványhelyzet miatt tartották fent. A hatása tagadhatatlan volt, de ma már okafogyottá vált. A hivatalos rendeletről szóló cikkért csak ide kell kattintanod.

Áder aláírta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt

A köztársasági elnök azt a jogszabályt is szignózta, amellyel Orbán Viktor lényegében ismét különleges felhatalmazást kapott.

Megtartotta az operatív törzs az utolsó sajtótájékoztatóját

Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Müller Cecília, Lakatos Tibor, Gál Kristóf, Kiss Róbert a szokásos tájékoztatón túl, köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy az ország sikeresen visszaszorította a koronavírus-járványt. További részleteket idekattintva lehet elérni. 

Népszava: Megszűnhet a nyugdíjasok támogatott üdültetése

A lap szerint a nyugdíjasok szociális üdültetésének végét jelzik a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal, illetve az Erzsébet-programmal kapcsolatos adatok, amik két évvel ezelőtt még egész másként festettek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Érthetetlen, hogyan, de több száz milliónyi drága autó tűnt el a Wallis telephelyéről

Februárban egy szűkszavú közleményben jelezték a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy az egyik legnagyobb hazai autókereskedő, az AutoWallis Nyrt. két leánycégének telephelyéről jogellenesen vittek el “250 millió forintnyi eszközt”. Most kiderült, hogy ez a ködös megfogalmazás két tucat nagy értékű autót takar, és az is, hogy súlyos visszaélés történt. Hogy pontosan mi történt, egyelőre rejtély, ugyanis a vállalaton belül terjedő történet és az ügyben nyilatkozó károsult verziója jelentősen eltér. A rendőrség letartóztatta a cég egyik alkalmazottját. A különös esetet ebben a cikkben ismertetik. 

Már gőzerővel építik a Népligetben a 78 milliárdos sportcsarnokot, pedig még végleges látványterv sincsen

Már állnak a betonpillérek és négy óriásdarú dolgozik a Népligetben az új sportcsarnok építésén, ami még a Papp László Arénánál is jóval nagyobb lesz. A sajtó megpróbált utána járni, hogyan fog kinézni a létesítmény, azonban a Budapest Fejlesztési Központ érdekes választ adott: sem látványtervek, sem végleges tervek nincsenek még. Részletek itt. 

 Már nem tart sokáig a zivataros időszak

Végre egy igazán jó hír az elmúlt napok viharos időjárása után. Idekattintva az is kiderül, mikortól is reménykedhetünk abban, hogy végre huzamosabban igazi nyári idő lesz.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon