Koronavírus: fekete rekord, 200-nál is többen haltak meg egy nap alatt

Startlap - Startlap
10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen. Reggeli hírösszefoglaló.

Koronavírus: fekete rekord, 200-nál is többen haltak meg egy nap alatt

Közzétették az elmúlt 24 óra járványügyi adatait. Az aktív fertőzöttek száma már 160 557 főre emelkedett. A részletekért erre a linkre kattints.

Áprilistól nincs menekvés a NAV elől

Április 1-től minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja az adóhivatal; március 31-én véget ér a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentes időszak. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Így sarcolják meg Orbánék a fizetéseket

A 2020-as Eurostat-adatok szerint Magyarországon az Európai Unió negyedik legalacsonyabb nettó fizetését vitték haza a dolgozók, az Mfor.hu azonban észrevette, az az EU statisztikai hivatalának egy másik fontos adatsora is frissült. Ha érdekel a bérekre rakódó adóterhelés szempontja szerinti összehasonlításra, erre a linkre kattints.

Meghalt Szersén Gyula

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Nyolcvan éves korában meghalt Szersén Gyula Jászai Mari- és Tolnay Klári-díjas színművész, tudatta lánya a Facebookon. Részletek.

„Obrusánszkiék egy hónapja fel sem veszik a telefont” – mondja a nő, aki majdnem eladta birtokait Rogán feleségének és családjának

A hvg.hu azt szerette volna megtudni az Ohióban élő Barna Izabellától, hogy megkísérlik-e újra értékesíteni a birtokot, és a kormányhivatal által kifogásolt formai hibákat kijavítva terveznek-e új szerződést kötni az Obrusánszki családdal és két vevőtársukkal. A választ ebből a cikkből ismerheted meg.

Általános iskolai tanár: Kásler kijelentése vágóhíd számunkra

A csütörtöki Blikk arról ír, hogy számos tanár mélyen fel van háborodva Kásler Miklós közelmúltbeli kijelentésén, mely szerint a tanárokat akkor oltják, amikor majd sorra kerülnek. A pedagógusok reakcióit ebben a cikkben olvashatod el.

Még tovább emelkedik az élelmiszerek ára

Idén is gyorsul az infláció, ám az élelmiszerek az átlagosnál is nagyobb mértékben drágulnak, ami elsősorban az alacsony jövedelmű rétegeket sújtja – írta meg a Népszava. Részletek.

Népszava: rosszul áll az idősek oltása, aligha tartható a kormányzati ígéret

Getty Images

Egyre esélytelenebbnek látszik, hogy a Nagypéntekig hátralévő 16 nap alatt valamennyi 60 év feletti regisztrált megkaphassa a vakcinát. Bővebben.

Mintha Pomázon mindenki meghalt volna

Az első, koronavírushoz köthető halálesetet 2020. március 15-én jelentették Magyarországon. Az azóta eltelt egy évben több mint 17 ezerre nőtt a halottak száma. Kedden már hét és fél percenként meghalt egy magyar a járvány miatt. Statisztika az elmúlt 366 napról ebben a cikkben.

Halálozási statisztika szempontjából nem áll jól az Európai Unió sem: félmillióval több embert halt meg 2020-ban, mint az azt megelőző években. Erről itt olvashatsz bővebben.

Messze még az igazi tavasz

Folytatódik a hideg levegő beáramlása észak felől. Záporok, hózáporok, vegyes halmazállapotú csapadék a jövő hét elejéig bármely napon előfordulhat. A megszokottnál több fokkal hidegebb van. A részletes időjárás-előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ügyészség: Varga Judit pletykákat osztott meg a férjével -...

képcím

Rogán Antal megszólalt Magyar Péterrel kapcsolatban

képcím

Rogán: Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva...