Operatív Törzs: az iráni betegek ki akarták játszani a karantént

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján annak a 70 éves fertőzöttnek az esetére is reagáltak, aki a kormány szerint fiától kaphatta el a betegséget, miközben a fiú időben elment a kórházba kivizsgáltatni magát, de hazaküldték. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-09 18:02

A kép illusztráció. (Fotó: Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

Koronavírus Magyarországon: többen rosszul lettek a Corvin sétányon, az iráni betegek megpróbálták kijátszani a karantént

A főváros IX. kerületében lévő Corvin sétány több lakója jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé, hogy “bizonytalanok az egészségi állapotukat illetően”. Részletek itt.

Megtartotta hétfői sajtótájékoztatóját a koronavírussal foglalkozó Operatív Törzs. Lakatos Tibor, a törzs ügyeleti központjának vezetője, valamint Szlávik János osztályvezető főorvos beszámoltak a magyarországi megbetegedések számáról, a vírus terjedéséről, valamint a Szent László Kórházban karanténban tartott iráni állampolgárokról, akik állításuk szerint megpróbálták kijátszani a karantént. Ezenkívül reagáltak annak a 70 éves fertőzöttnek az esetére, aki a kormány állítása szerint fiától kapta el a betegséget, miközben a fiú korábban elment a kórházba kivizsgáltatni magát, de hazaküldték. Ha szeretnéd tudni, mi hangzott el a tájékoztatón, akkor kattints ide.

Miután egyik tanulójuk koronavírussal fertőződött meg, a budapesti Goethe Intézet bejelentette, hogy felfüggesztik a nyelvtanfolyamaikat. Az intézkedésről, illetve arról, ki lehet a beteg diák, itt olvashatsz tovább.

Az egyik karanténba zárt iráni diákról időközben kiderült: már nem a SOTE hallgatója. Bővebb információkért erre a linkre kattints.

Börtönlázadás tört ki Olaszországban a koronavírus miatt, már hatan meghaltak

Látogatási tilalmat rendeltek el az olasz börtönökben a koronavírus miatt, amire több helyen lázadásokkal reagáltak a fogvatartottak. Az Euronews által közölt videón látszik, hogy a helyzet elég súlyos, a rabok tüzeket gyújtottak és túszul ejtettek több dolgozót. Íme a felvétel.

Egy kaparós sorsjegy miatt késelte halálra munkatársát egy román férfi Érden

Gyilkosság gyanúja miatt letartóztattak egy román férfit, aki szombat éjjel többször megszúrta kollégáját. Az áldozat a helyszínen meghalt. Az eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Bűnügyi felügyeletbe helyeztek egy idős orvost, szexuális kényszerítéssel gyanúsítják

A Budapesten dolgozó külföldi orvos a gyanú szerint február végén visszaélt hivatásából adódó hatalmi helyzetével egy női betegen. Arról, miként történhetett az eset pontosan, ebben a cikkben írnak.

1,3 millió forintot kínál egy brit cég annak, akit megfertőzhetnek koronavírussal

Fotó: John Keeble/Getty Images

Önkénteseket toboroz egy, a koronavírus elleni vakcina fejlesztésén dolgozó angol vállalat. A Hvivo nevű cég a jelentkezőket szigorú karanténba zárja, majd megfertőzi őket az eddig több mint 3500 ember haláláért felelős koronavírus legyengített verzióival. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

“Bízzanak bennem” – Varga Judit üzent a nőnapi tüntetésen

Az igazságügyi miniszter nem volt jelen vasárnap a Hősök terén tartott jótékonysági eseményen, de levélben biztosította támogatásáról a párkapcsolati erőszak ellen küzdő civil szervezeteket. Varga Judit üzenetét Péterfy Bori olvasta fel, a közönség bizakodva fogadta a levelet. Az eseményről készült videót, amelyben több résztvevő, szervező és Karácsony Gergely is megszólal, ide kattintva találod.

A győri polgármester képregényben magyarázta el, miért nem akar több pénzt adni focira

Mi a túróra kell a pénz?

– tette fel a kérdést Dézsi Csaba András a Facebook-oldalán, aki megszakította a Borkai Zsolt-féle hagyományt, és nem hajlandó százmillókat pumpálni a győri fociba. A polgármester döntése magyarázataként egy képregényben mutatta be azt a tanulságos párbeszédet, amely közte és az ETO tulajdonosa, Mányi József között. Dézsi bejegyzését és a további részleteket itt nézheted meg.

Amint elkezdett foglalkozni a kormány a klímavédelemmel, Tiborcz István üzletfeleinek kiosztottak 5,6 milliárdot napelemre

Egy állami hitelprogram keretében 2018-tól legfeljebb 30 milliárd forintot oszthattak szét mikro-, kis- és középvállalkozásoknak korszerű energetikai beruházásokra. A legmagasabb támogatásokat a miniszterelnök vejéhez köthető üzletemberek és már kormányközeli vállalkozók. Ráadásul miközben egy projektre elvileg 1 milliárd volt a maximum, Tiborcz István partnereinek gyürei napelemparkját ennél jóval több pénzzel támogatták. Részletek itt.

Pokolgéppel és lőfegyverekkel próbáltak végezni a szudáni miniszterelnökkel

Fotó: EuropaNewswire/Gado/Getty Images

Hétfőn Kartúmban pokolgéppel és lőfegyverrel kíséreltek meg merényletet az éppen hivatala felé tartó Abdalla Hamdok szudáni miniszterelnök ellen. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu12 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu12 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu13 órája

Bomba áron lehet most eredeti Microsoft szoftvereket vásárolni

gsmring.hu13 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu14 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu18 órája

Párkapcsolatáról vallott Ábel Anita: sármos olasz férfi rabolta el a szívét

femcafe.hu20 órája