Kormánytagok sora került karanténba egy kerti parti után

Startlap - Startlap
Kiderült, hol találkoztak a karanténba kényszerült kormánytagok. A parti házigazdája egy 33 éves helyettes államtitkár volt. Esti hírösszefoglaló.

Kormánytagok sora került karanténba egy zsófiapusztai kúrián tartott parti után

Elkapta a koronavírust a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István, aki előzőleg részt vett a Schaller-Baross Ernő miniszterelnökségi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár által rendezett partin, amit egy zsófiapusztai kúrián tartottak. A hatóságok Hollik pozitív tesztje után, a kontaktkutatás alapján értesítették a rendezvény azon résztvevőit, akiknél fennállhat a fertőzés veszélye, mert közvetlenül érintkeztek a politikussal. Így kormánytagok sora került karanténba, hogy pontosan kik, arról itt olvashatsz.

Koronavírusos lett egy dolgozó, bezár a törökbálinti óvoda

A Walla Óvoda egyik szakdolgozójának pozitív koronavírustesztje miatt a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya elrendelte az ott dolgozók, valamint az óvodába járó gyermekek 14 napos hatósági házi karantén alá helyezését. Továbbiak itt.

Felállt az Index új lapvezetése

Az újságot Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztőként irányítja majd. Itt írják, hogy kik a lapvezetés további tagjai. Már a napokban közel harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát, rovatvezetők, vezető szerkesztők és számos újságíró. 

Tíz napon belül kapnak diagnózist Budapesten a daganatgyanús betegek októbertől

A főváros önkormányzatának képviselői egyhangúlag szavazták meg a kétmilliárdos költségvetési támogatást, az ígéret szerint tíz napon belül elkészül a diagnózis daganatgyanú esetén. Továbbiak itt.

Pótfelvételi: már nyilvánosak a ponthatárok

A diákok már böngészhetik, hogy bekerültek-e az általuk megjelölt oktatási formára. Azok a diákok, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak eredményükről.

Nyilvánosak a pótfelvételi ponthatárai. Fotó: Getty Images

Két férfit azonosítottak és elfogtak a Dagály Fürdőben verekedő banda tagjai közül

Elfogtak a rendőrök két férfit abból az ötfős bandából, amelynek tagjai szombat délután ököllel estek egy férfinak és a barátnőjének a Dagály strandon. Az angyalföldi rendőrök a két férfi társait továbbra is keresik, itt videó látható a gyanúsítottakról.

Felbőszült kos támadt két emberre Veszprémnél, egy nő meghalt

Egy elszabadult kos megtámadott két embert Veszprém közelében az erdőben, a támadás során egy nő meghalt. A szörnyű tragédiáról itt írnak.

Lelépi a Ryanair és a Wizz Air a zsugorodó riválisokat a járvány alatt

Átrendeződhetnek a nagy európai légitársaságok erőviszonyai. Ugyanis míg a masszív állami segítségre szorult nagy európai hálózatos légitársaságok leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy mennyi repülőgépet nyugdíjazzanak, és hogyan tolják el későbbre a megrendelt új gépet átvételét, a vezető fapadosok igyekeznek kihasználni a mostani válsághelyzetet a pozícióik megerősítésére. A témában itt olvashatsz elemzést.

Mégis vizsgálatot indítanak az oroszok Navalnij ügyében

Több mint húszféle törvényszéki orvosszakértői, biológiai, fizikai és kémiai vizsgálat zajlik, írják ittNavalnij egy héttel ezelőtt egy repülőgépen lett rosszul, a gépnek emiatt kényszerleszállást kellett végrehajtania Omszkban. A politikus emberei az első perctől állították, hogy a férfit megmérgezték.

Váratlan fordulat: lemond a Barca elnöke, ha ezzel bírja maradásra Messit

Lionel Messi. Fotó: Manu Fernandez / POOL / AFP

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke kész lemondani tisztségéről, ha ezzel Lionel Messi a klubnál marad. Itt olvashatod, milyen feltételt szabott az elnök.

Ez is érdekelhet

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok...

képcím

"Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak" - Nyilatkozott a csengeri...