Kormányszóvivő: Újabb adócsökkentések jönnek

Startlap - Startlap
A munkát terhelő adók csökkennek, a gazdaság nő - mondta a kormányszóvivő a közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában.

MTI/Máthé Zoltán

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, hogy a járvány sok mindent megváltoztatott; félő volt, hogy odalesz minden, amiért az elmúlt években megdolgoztunk.

Vannak kormányok, amelyek a válságok árát az emberekkel és a vállalkozásokkal fizettetik meg: pénzt hajtanak be és adót emelnek. Ez a kormány azonban a válságban sem ezt az utat választotta. “A magyar vállalkozásoknak Európa legalacsonyabb társasági adóját biztosítjuk, és számos kis adót is csökkentettünk” – emelte ki a kormányszóvivő.

A járvány ellenére is kitartottunk az adócsökkentés politikája mellett, mert 2010 óta bizonyított, hogy amióta a munkát terhelő adók csökkennek, a gazdaság nő és a bérek emelkednek. “Ahhoz, hogy Magyarország tovább erősödjön, meg kell védenünk a munkát terhelő alacsony adókat. Örömmel látjuk, hogy ezt a szándékunkat a magyar emberek is támogatják” – tette hozzá a kormányszóvivő.

A nemzeti konzultáción a válaszadók 98 százaléka nyilatkozott úgy, fontos, hogy a munkát terhelő alacsony adók is alkotmányos védelmet kapjanak. A kormány ezt szem előtt fogja tartani, sőt készen áll további adócsökkentésekre, hogy több pénz maradjon a magyar vállalkozásoknál és dolgozóknál – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás: Oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány

képcím

Gulyás: A védettségi igazolványokat a 3. oltáshoz fogják kötni

képcím

Gulyás: szombattól kötelező a maszk a zárt terekben