Kormányinfó: Gulyás szerint novemberre lehet egyszámjegyű az infláció

Startlap - Startlap
A miniszter beszélt az ukrán gabonával kapcsolatos kérdésekről, a napelemek helyzetéről és az üzemanyag drágulásáról is.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő még szerdán reggel jelentette be közösségi oldalán,  hogy a szokásostól eltérően, csütörtök helyett már szerda délután tart tájékoztatót a kormány.

Gulyás Gergely a csütörtökön kezdődő Budapesti Demográfiai Csúcsról beszélve kezdte meg a Kormányinfót. Ezzel kapcsolatban beszélt arról,  hogy az elmúlt években miként alakult Magyarország népessége. A városi CSOK helyére léphet egy újabb lehetőség, bár konkrétumot nem mondott erről a miniszter.

Az ukrán gabona behozatalával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy ha a tilalmat feloldja az EU, akkor ez komoly problémát okozhat a környező országok agrárpiacain. A kormány az inflációval is foglalkozott, az idei évben egyszámjegyű inflációt szeretnének, minden nehézség ellenére ez reálisan novemberre érhető el. Gulyás hangsúlyozta, hogy ötszörös áron érkezik az üzemanyag az ukrán vezetéken keresztül. Ez is hozzájárul a jelenlegi gazdasági helyzethez. 

Kiemelte azt is, hogy a napelemekhez kapcsolódó kormányzati döntés is Brüsszel miatt van. A magyar kabinet úgy döntött, hogy akik a létesítésre vonatkozó igénylést benyújtották, azoknál 10 éven keresztül a korábbi elszámolási rend megmarad.

Szentkirályi Alexandra kitért a magyar barlangi mentőcsapat Törökországban végzett hősies munkájára, illetve beszélt arról is, hogy az Árfigyelő online felületét egyre többen használják vásárlásaik előtt.

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergelyt megműtötték

képcím

Magyar Péter Gulyás Gergelynek: Soha nem fenyegettelek

képcím

Kormányinfó: Orbán Viktor a sajtóból értesült a kegyelmi...