Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.

Kormányinfó: 78 embert mentettek ki eddig Afganisztánból a magyar katonák

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 21.
A magyarok mellett szövetséges állampolgárokat is mentenek Afganisztánból. A járványügyről is szó volt a Kormányinfón: az ország lezárására nem készülnek a negyedik hullámban.

Két részre bontották a szombati Kormányinfót, az első felében az afganisztáni helyzetről volt szó, majd pedig a járványról. 

Az első blokkban Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka adott tájékoztatást, mint elmondta, eddig 78 embert mentettek ki Afganisztánból. Kabul mellett alakítottak ki egy műveleti terület, a kimenekítési műveletnek pedig nincs határideje. “Arra kérek mindenkit nagy tisztelettel, hogy ne kezdjen el interneten kutakodni, hol vagyunk” – fogalmazott a parancsnok, mivel a műveletet, az emberek biztonságát veszélyezteti, ha valakik megpróbálják felkutatni a honvédségi akciót.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a magyarokat minden körülmények között kimentik Afganisztánból, de életveszélyben lévő  szövetséges állampolgárokat is mentenek. 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Áttérve a járványügyre: a negyedik hullám Magyarországot is eléri, ugyanakkor Gulyás Gergely úgy fogalmazott,  a kormány nem készül az ország lezárására, minden változatlan marad, csak arra kérnek mindenkit, hogy ha tehetik, oltassák be magukat – a vakcinák rendelkezésre állnak.

Tudósítás, további részletek a Kormányinfóról itt.

Keresés az oldalon