Kiemelt Hírek 2018. augusztus 26.

Korábban érkeznek a szeptemberi családtámogatási ellátások

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 26.
A tanévkezdésre való tekintettel az 1,2 millió érintett már a jövő héten megkapja a családi pótlékot, illetve az egyéb támogatásokat.

A tanévkezdésre való tekintettel idén is korábban kapják meg az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel.

Így tehát a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás szeptember 3. helyett augusztus 27-én, hétfőn érkezik a jogosultak bankszámlájára, akik pedig postai kapják a támogatást, azok a jövő hét első felében vehetik majd kézhez az összeget.

Az intézkedéssel közel 1,2 millió érintett számára könnyítik meg az iskolakezdést

A korábbra hozott juttatás mellett a kormány az elmúlt években bevezetett egyéb rendelkezéseivel is segíti a gyermekes családokat: ilyen például az első kilenc évfolyam számára ingyenes tankönyvellátás, valamint az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése.

Az államtitkár megjegyezte: a juttatások mértéke több tízezer forint, de családonként az összeg akár a százezres nagyságrendet is elérheti.

Keresés az oldalon