Komoly változások jönnek a bankszámláknál

A Fidesz történetének legnagyobb győzelme várható, pánikot keltve állt bosszút egy férfi, amiért lekéste a metrót, Washington szankciókat vetne ki Mészáros Lőrincre. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-15 08:52

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Nagy változásokra készülnek a bankok júliustól

Számos bank közzétette már azokat az új kondíciós listákat és üzletszabályzatokat, amelyek tartalmazzák a változásokat a tarifákról, és egy jelentős technikai újításról. Minderről a részleteket ebben a cikkben olvashatod el.

A Fidesz történetének eddigi legnagyobb győzelme közeleg

A Fidesz számára hatalmas győzelmet prognosztizálnak az eddigi felmérések az EP-választáson: a magyar kormánypárt nemzeti szinten az egész unióban a legjobb eredmény várományosa, és a hazai választások történetében is rekordgyanús. Alább részletes elemzést olvashatsz arról, hogy miért és miként történhet meg az óriási győzelem, valamint mi vár az ellenzéki pártokra.

B. Jusztin lekéste a metrót, ezért furcsa bosszút állt

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kissebb pánikot keltett az a férfi, aki kedd este szokatlan bosszút eszelt ki, amiért lekéste a metrót

Washingtonban már dolgoznak a Mészáros Lőrincet sújtó szankciókon

A 2009-ben egy moszkvai börtönben elhunyt orosz ügyvédről és korrupcióellenes aktivistáról, Szergej Magnyitszkijról nevezték el a Magnyitszkij-törvényt, amely alapján budapesti és washingtoni források szerint az amerikai kormány szankciókat vetne ki Mészáros Lőrincre. Miközben a hétfői Orbán-Trump találkozóból is látszik, hogy a Fehér Ház éppen közelít Magyarország felé, az értesülések szerint a szankciókat már előkészítették, és a háttérben egyre nő a nyomás, hogy Washington fellépjen a hazai korrupció ellen.

Az alábbi cikkből megtudhatod, pontosan milyen szankciókról van szó, kik kerültek még az ezeket előkészítők látókörébe Mészáros Lőrincen kívül, valamint mit mond erre Kovács Zoltán kormányszóvivő.

A Toroczkai-féle Nemzeti Légió még meg sem alakult, de hamar a Magyar Gárda sorsára juthat

Fotó: MTI/Mónus Márton

A félkatonai szervezet a magyar náci mozgalomra (a Nyilaskeresztesekre) emlékeztetett, amely a gerincét képezte egy olyan kormányzatnak, amely többek között felelős volt magyar cigányok tömegeinek kivégzéséért.

Annak idején így indokolta a strasbourgi emberi jogi bíróság azt, miért tartja jogszerűnek a Magyar Gárda feloszlatását. Kedden a Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatóján kiderült, hogy létrehozták a Nemzeti Légiót, amelyről hangsúlyozták, hogy nem a Gárda jogutódja. Ennek ellenére a feltételezések szerint az egyesületi bejegyzésnél tartó Nemzeti Légió nem lesz hosszú életű. Kattints ide, és kiderül, miért.

Vigyázat: ezekre érdemes figyelni, ha a közeljövőben volán mögé ülsz 

Fotó: Kuni Takahashi/Bloomberg via Getty Images

Mostanában finoman szólva kellemetlen időjárási események tarkítják napjainkat, elég csak tegnapig visszanyúlni, amikor is a Bakonyban és a Balatonon több mint 90 km/órás széllökések borzolták a kedélyeket. Ez még a tapasztalt járművezetők számára is komoly nehézséget okozhat, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság hét pontba összegyűjtötte, mire figyeljenek a közlekedők a szélsőgséges időjárási körülmények között.

Akinek hiányzik a napsütéses tavasz, szerdán még nagyon nem fog örülni

A Kárpát-medence közelében egy ciklon örvénylik, amely szerdára újabb csapadékot hoz, csütörtökön viszont már egészen más lesz az időjárás. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.