Kocsis Máté így kért elnézést Jakab Pétertől

Startlap - Startlap
"Sajnálkozás kifejezésére" kötelezte a bíróság a Fidesz frakcióvezetőjét. Délelőtti hírösszefoglaló.

Kocsis Máté így kért elnézést Jakab Pétertől

A Fővárosi Törvényszék verdiktje szerint a Fidesz frakcióvezetője megsértette Jakab Péternek, a Jobbik korábbi elnökének “jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát”. Ha kíváncsi vagy, hogyan kért elnézést Kocsis, ebben a cikkben elolvashatod a sorait.

Koronavírus: a kínai vakcina teljesített a legrosszabbul

Júliusban csendben megjelent a koronavírus-vakcinák hatékonyságát szisztematikusan felmérő, a magyar kormány által is támogatott tanulmánysorozat, a HUN-VE harmadik része a Frontiers in Immunology című egészségügyi szaklapban. A címbéli állítás már régóta ismert, az viszont meglepő, hogy kik a magyar társszerzői a tanulmánynak, valamint az is, hogy milyen csöndben történt a hazai publikálása. A vizsgálat eredményeit ebben a cikkben közlik.

Még soha nem dolgozott ennyi magyar Ausztriában

Már csak 30 ezer fő hiányzik, hogy a foglalkoztatottak száma elérje a négymillió főt Ausztriában. Ebből 947 ezer a külföldi, vagyis majdnem az egynegyed részük (24 százalékuk). Magyar szempontból új történelmi rekord született. A számokért ide kattints.

Visszaesett a daganatosok ellátása a világjárvány kezdete óta

Getty Images

Az esetszám és a kezelések visszaesésének arányában a három daganattípus vonatkozásában is eltérések mutatkoznak. Részletek.

„Élvezték, ha valaki jajgat. Azokat sokkal keményebben ütötték” – egy ukrán fogoly története

Több mint egymillió ukránt hurcolhattak el az oroszok, sorsukról alig lehet tudni valamit. A néhány kiszabadult egyike beszélt az embertelen körülményekről ebben a cikkben.

Az orosz-ukrán háború eseményeit percről percre ezen a linken követheted.

Horthy-szobrot avatnak a Parlamentben

Kedden délelőtt az Országház épületében felavatják Horthy Miklós szobrát. A holnapi eseményről a Mi Hazánk Mozgalom sajtómeghívója közöl részleteket. Íme.

Mélypontra zuhant Magyarországon az üzleti bizalom

Augusztusban 4,9 ponttal, mínusz 14,3 pontra esett a GKI konjunktúraindexe, és már negyedik hónapja tart az üzleti és fogyasztói várakozások folyamatos romlása – derül ki a GKI Gazdaságkutató által – az EU támogatásával – végzett felmérésből. Bővebben.

Nem tolonganak a nyugdíjas pedagógusok, hogy visszamenjenek tanítani

MARCUS BRANDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A kormány június végén könnyített a nyugdíjasok visszafoglalkoztatásán. Szeptembertől, ha közalkalmazottként foglalkoztatják őket, fizetésük mellett a nyugdíjukat is megtarthatják (korábban utóbbiról le kellett mondaniuk, ha teljes állásban akartak tovább dolgozni). Mekkora az érdeklődés a pedagógusok részéről? Innen kiderül.

Hamarosan itt az ősz, érkeznek a hűvös hajnalok

Szerda délután északnyugat felől újabb hidegfront éri el hazánkat, amely többfelé csapadék kíséretében vonul át hazánk felett. Elvonulását követően már hűvösebb hajnalokra kell számítani. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

Legyőzte Japánt, kijutott az olimpiára a női kéziválogatott

képcím

Magyar milliárdokból, titokban finanszírozták az Euronews...