Knézy Jenő bekerült a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába

Startlap - Startlap
'Sokszor tüntették ki pályafutása során, de azt gondolom, ez a díj neki a legtöbbet jelentette.'

Szombaton újabb öt taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek csarnoka: az olimpiai bajnok Gyenge Valéria és Risztov Éva, a paralimpiai aranyérmes Pásztory Dóra, Sós Csaba szövetségi kapitány, illetve posztumusz Média-díjasként idősebb Knézy Jenő került be az úszosport kiválóságai közé – írja az Index.

A Százhalombattán rendezett beiktatási ünnepség során elsőként az 1952-es olimpián 400 méter gyorson győztes Gyenge Valériának adták át az elismerést. 

A legnagyobb élmény az volt, amikor hazaértünk Budapestre, és emberek tömkelege várt minket a Nyugatiban, én akkor értettem meg igazán, mit jelent olimpiai bajnoknak lenni

– fogalmazott a sportoló. 

A 2000-ben és 2004-ben 200 vegyesen aranyérmes Pásztory Dóra az első paralimpikon a Hírességek Csarnokában. Pásztory kifejtette, mennyire sokat jelent számára az elismerés, amivel reméli, “sok parasportolónak és edzőnek ad erőt”. 

Az idei Média-díjat a Magyar Televízió sportriporter legendája, Knézy Jenő kapta, akinek szobrát fia, ifjabb Knézy Jenő vette át.

Annál nagyobb elismerés nem létezik, minthogy ezt díjat apu azoktól kapja, akiket közvetített és akiket szeretett. Sokszor tüntették ki pályafutása során, de azt gondolom, ez a díj neki a legtöbbet jelentette

– fejtette ki ifjabb Knézy.

Ez is érdekelhet

képcím

Milák Kristóf olimpiai bajnok

képcím

Milák gálázott, Katinka majdnem kiesett, a kéziseket elverték

képcím

Nehezen indul az olimpia a magyaroknak - ez történt, amíg aludtunk