Kiszámolták, hogyan utazhatsz a legolcsóbban

Startlap - Startlap
Könnyed, vasárnapi hírösszefoglalónkkal megmutatjuk, hogy küzd egy magyar tervező a gyermekházasságok ellen, milyen játékokat fejlesztettek magyar édesanyák, és női kalózokról is mesélünk.

Vége a mítoszoknak: megvan, hány nappal utazás előtt a legolcsóbb a repülőjegy

A fapados repülés az olcsóság kánaánja mellett a dinamikus árazást is elhozta az életünkbe: az árazószoftverek különféle paraméterek alapján (például a gép töltöttsége, a konkurencia ajánlatai, stb.) alapján folyamatosan változtatja a repülőjegyekért kért összeget.

Az árak káoszában többféle elmélet nyert teret: van, aki szerint itt is a korán kel, aranyat lel elv érvényesül, mások pedig épp az ellenkezőjére esküsznek, és úgy vélik, később érdemes megvenni a kiszemelt jegyeket. Ha téged is érdekel, hogy melyik a tökéletes pillanat a vásárlásra akkor, ha az olcsóság a fő szempont, kattints ide, ugyanis kinyomozták neked, hogy mi az igazság.

Megrázó riport készült a nőről, aki csütörtökön vonult börtönbe tíz évre, mivel a vád szerint megpróbálta megölni férjét, aki öt éven át terrorizálta őt

Kertész Ágnes Éva április 25-én délelőtt 10 órakor vonult be a kalocsai női börtönbe, ahol megkezdte 10 éves fegyházbüntetésének letöltését, mivel a bíróság szerint előre megfontoltan megpróbálta meggyilkolni a férjét. Ágnes kálváriája öt évvel ezelőtt kezdődött, egy eleinte kedves, sármos, idősebb magas rangú diplomatával, szerelem volt az övék első látásra. A férfi azonban lassan felfedte sötét oldalát, és teljesen átvette Ágnes élete felett a hatalmat…

A kifutón is küzd az UNICEF és a magyar divattervező a gyermekházasságok ellen

Fotó: iStock

Az UNICEF adatai szerint a világon minden egyes nap átlagosan 35 ezer gyermeket kényszerítenek házasságra. A szomáliai Mahdi Said Kafiya is egy közülük, de neki sikerült elmenekülnie a kényszerházasság elől, és végül Magyarországon telepedett le. Ő volt az egyik főszereplője a Daalarna és az UNICEF összefogásában szervezett divatbemutatónak, amiről ebben a cikkben találsz további részleteket és képeket. Mindenképp olvass tovább, ha érdekel Kafiya története, az UNICEF munkája, valamint az, vajon hogyan lehetne segíteni a házasságba kényszerített gyermekeken.

Íme öt szuper játék, amiket magyar anyukák fejlesztettek ki

Fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Tudod, mi az a Mesebőrönd, vagy az öltöztető hátizsák? Két olyan kreatív játék, ami magyar édesanyák fejéből pattant ki, és a megvalósításig is eljutott, így már több ezer gyermek használja őket nagy élvezettel. Kattints ide, ahol megnézheted, milyen sikeres játékokat találtak ki a magyar anyukák.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy az E330-tól nem kell félni, de vajon mik azok az élelmiszeradalékanyagok, amiktől jobb távoltartani magunkat?

Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni az élelmiszerek címkéjén. “Sok E van benne” – hangzik el gyakran, ami a naív vásárló számára rögtön valami rosszat jelent. Annak, akinek ez új, eláruljuk, hogy a címben említett kód mögött a citromsav bújik meg: ez egy teljesen veszélytelen adalékanyag, többek között savanyításra használják. De akkor mik azok az élelmiszeradalékok, amik nem ilyen barátságosak? Olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, hogyan kell értelmezni a címkéket, mik azok az adalékanyagok, amiket tényleg érdemes kerülni.

Azt hiszed, csak férfiak tudták rettegésben tartani a tengerek hajósait? Tévedsz. Bemutatunk hat kalóznőt, akik könnyedén vették fel a versenyt a férfi haramiákkal

Régen a Karib-tengeren úgy vélték, egy asszony a fedélzeten szerencsétlenséget hoz. Most megismerheted hat olyan nő történetét, akik rácáfoltak a babonára, és simán lenyomták férfitársaikat a hullámok között.

Fotó: Archive Photos/Getty Images

Volt, aki fiú ruhába bújt, mások viszont pont javukra fordították női mivoltukat. A vérszomjas kalandozásokért ide kattints.

Mit tesznek velünk a gyorskaják?

Az olyan láncok, mint például a McDonald’s, az utóbbi időben nagyon igyekeznek megtörni azt a hiedelmet, miszerint az ételeik károsak. Éttermeikben salátát is vásárolhatunk, és a termékek kalóriatartalmát is elérhetővé teszik. De a kalória egy elég leegyszerűsítő szempont, ha az ételek egészségességéről van szó. Szerencsére a Medical News Today kutatói felvilágosítotják a homályunkat, és elmagyarázták, pontosan mit tesznek a testünkkel rövid és hosszú távon a gyorsételek. A beszámolójukat itt olvashatod el.

Barangolj a napfény városában!

Fotó: Culture Club/Getty Images

Mostanában egyre népszerűbb a túrázás, és az olyan, ismeretlen célpontok felkeresése, amelyet még nem öntöttek el a kíváncsi idegenek. Szeged nem ilyen hely, ebben a városban már szinte minden magyar ember járt, mégis azt ajánljuk, olvasd el ezt a cikket, amelynek segítségével újra felfedezheted ezt a dél-alföldi települést.

A városi kirándulásnak az is apropót ad, hogy idén két fontos évfordulóról emlékeznek meg több rendezvénnyel: arról, hogy 300 éve visszakapták a városi rangot, illetve a helység legnagyobb természeti katasztrófájáról.

Ez is érdekelhet

képcím

Súlyos csapást mérne a kormány a külföldi élelmiszerláncokra

képcím

Kiderült, mekkora az esélyed három Pfizer után arra, hogy...

képcím

A nagy csokimikulás-teszt: nem a legdrágább a legfinomabb