Királyságot akar a Honfoglalás 2000 Egyesület

Startlap - Startlap
Az Orbán Viktort korábban Szent Istvánhoz hasonlító civilek módosítanák az alaptörvényt. Délelőtti hírösszefoglaló.

Királyságot akar a Honfoglalás 2000 Egyesület

“A fejlődés, biztonságunk, s a nemzeti összetartozás érdekében, az egymásra való figyelés és a gondoskodás megteremtése céljából meg kell változtatni a magyar Alkotmányt” – közölte az állami hírügynökség Országos Sajtószolgálatával a Honfoglalás 2000 Egyesület. A civil szervezet kezdeményezéséről ebben a cikkben számolnak be bővebben.

Gigaüzlet: a 4iG és a magyar állam megvásárolja a Vodafone Magyarországot

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kezdeményezi a 715 milliárd forintos tranzakció nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítését. Részletek.

Itt a 12 pontos szülői útmutató a tanárhiány kezelésére

Az idei tanévkezdés előtt szükségessé vált, hogy a szülők felkészüljenek a várható pedagógushiányra, ehhez készítettünk egy 12 pontos útmutatót

– így kezdődik a Szülői Hang hétfői közleménye. Az útmutató ebben a cikkben találod.

Mindeközben a Belügyminisztérium arról tájékoztatta a sajtót, hogy hol tartanak az iskolai fűtési helyzet felmérésével, valamint hogy napirenden van-e az online oktatás elrendelése. Részletek itt.

Zelenszkij: Ha ez az aljas kirakatper folytatódik, nem tárgyalunk többé az oroszokkal

Dimitar DILKOFF / AFP

Az ukrán elnök kijelentette: nem tárgyalnak többé az oroszokkal, amennyiben orosz bíróság elé állítják a Mariupolt védő ukrán katonákat; az orosz támadások fokozódására készülnek az ukránok; orosz “partizánok” robbanthatták fel Darja Dugina autóját; vasárnap 18 ezren menekültek Ukrajnából Magyarországra. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre itt.

Autójában lett öngyilkos a fiatal pár Erdőkertesen

Egy autóban, egymás kezét fogva találtak rá Dani és Kati holttestére szombat délután, akiket a környéken szerelmespárként ismertek, jegyben jártak. A rendőrség szerint a haláluk hátterében nem bűncselekmény áll. A tragédiáról bővebben ez a cikk számol be.

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Toroczkai László saját faluja díszpolgára lett

Ásotthalom korábbi polgármestere szerint olyan kitüntetést kapott, “amely sokkal többet ér, mint a belügyminiszteri arany fokozatú kitüntetés. Az otthonom, a legszűkebb pátriám, szülőföldem díszpolgára lettem. Számomra nincs ennél szebb elismerés”. Részletek.

Uniós támogatásból elkezdték felújítani a keszthelyi óvodát, de végül elbontják

A meghiúsult projekt miatt a városnak közel 200 millió forint uniós támogatást kell visszafizetnie. Az ügy hátteréről itt olvashatsz bővebben.

Kamionsofőr már rég nincs elég, most már kamion sincs

Getty Images

Csak két dolog hiányzik ahhoz, hogy a fuvarpiac működjön, a kamion és a sofőr. Hogyan fordulhat elő, hogy óriási a kereslet, van gyártókapacitás, mégis egyre nehezebb árut szállítani? A választ G7 cikkében adják meg.

Hamarosan érkezik az időjárás-változás

Hétfőn még borongós égboltra, többfelé esős időre számíthatunk. Kedden és szerdán elszórtan lehet zápor, zivatar, de fokozatosan csökken a csapadékhajlam és a nap is egyre többször bukkan elő a felhők mögül. A részletes előrejelzésért katt ide.

 

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Döntött Németország: mehetnek a Leopard tankok Ukrajnába

képcím

Meghalt az ukrán belügyminiszter a kijevi helikopterbalesetben

képcím

Háború, aszály, II. Erzsébet halála, Masha Amini forradalma,...