Kimondták: nem volt állatkínzás, hogy a dányi rendőr belebokszolt a kutyájába

Startlap - Startlap
Megszüntették a nyomozást.

A Központi Nyomozó Főügyészég szerint sem állatkínzás, sem szolgálatban kötelességszegés nem történt, ezért megszüntették a nyomozást a rendőr ügyében, akit levideóztak, amikor kutyáját beütötte rendőrautója csomagtartójába – írja a 24.hu.

Még februárban került nyilvánosságra egy felvétel, amelyen egy dányi rendőr éppen az autója csomagtartójában bokszol egy kiskutyát.

A rendőr, G. István a Zora nevű havanese kutya gazdája volt már 5 éve.

Kemény vagy Rendőr létedre basszam ki a szádat te rossz köcsög!!!! Kérem szépen felénk ilyen kemény faszu rendőrök vannak!!💪🏼💪🏼

Közzétette: Alexander Drayman – 2018. február 19., hétfő

A férfi azt állította, azért ütötte meg a kutyát, mert az agresszívan viselkedett a 2,5 éves lányával, és miután ezért kizárták a házból, elszökött otthonról.

Köszönjük, hogy a mai napon ennyien aggódtatok Zoráért, aki az ominózus videón szerepel. Több szervezet nyilatkozott az…

Közzétette: Állatvédőrség – 2018. február 20., kedd

Akkor A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, az érintett rendőrt a szolgálati beosztásából felfüggesztette, és a férfit fel is jelentette a kapitányság vezetője.

G. István utólag azt mondta, tettét nagyon megbánta, és lelkiismeretfurdalás gyötri, majd le is mondott a kutyáról.

Zora akkor Tornóczky Anitához, az Állatvédőrség habilitációs kutyakiképzőjéhez került, aki azt mondta:az eb nem tűnik bántalmazott kutyának, egészséges, kiegyensúlyozott és szépen kozmetikázott állat.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta:

azzal egyidejűleg, amikor az ütés az ebet elérte, „az állat nyakát elengedte, ily módon az beesett a burkolattal ellátott, egyben takaróval és golyóálló mellénnyel bélelt csomagtérbe”.

A kutya nem sérült meg, „a bántalmazási cselekmény megbotránkoztatásra és fájdalom előidézésére alkalmas, de az ebnek maradandó egészségkárosodását, pusztulását nem okozhatta”. Mivel a beszerzett bizonyítékok az állatkínzás vétsége és a szolgálatban kötelességszegés tekintetében az egyszerű gyanút is tisztázták, G. István gyanúsítotti kihallgatására nem került sor, a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Ez is érdekelhet

képcím

Bársonyos-krémes finomságok rózsából

képcím

70 millió forint fölé emelkedett a használt ingatlanok átlagára...

képcím

A Gourmet Fesztiválon debütál a Kreinbacher új, limitált...