Kimondták: nem volt állatkínzás, hogy a dányi rendőr belebokszolt a kutyájába

Megszüntették a nyomozást.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-11 14:19

Forrás: Facebook

A Központi Nyomozó Főügyészég szerint sem állatkínzás, sem szolgálatban kötelességszegés nem történt, ezért megszüntették a nyomozást a rendőr ügyében, akit levideóztak, amikor kutyáját beütötte rendőrautója csomagtartójába – írja a 24.hu.

Még februárban került nyilvánosságra egy felvétel, amelyen egy dányi rendőr éppen az autója csomagtartójában bokszol egy kiskutyát.

A rendőr, G. István a Zora nevű havanese kutya gazdája volt már 5 éve.

Kemény vagy Rendőr létedre basszam ki a szádat te rossz köcsög!!!! Kérem szépen felénk ilyen kemény faszu rendőrök vannak!!💪🏼💪🏼

Közzétette: Alexander Drayman – 2018. február 19., hétfő

A férfi azt állította, azért ütötte meg a kutyát, mert az agresszívan viselkedett a 2,5 éves lányával, és miután ezért kizárták a házból, elszökött otthonról.

Köszönjük, hogy a mai napon ennyien aggódtatok Zoráért, aki az ominózus videón szerepel. Több szervezet nyilatkozott az…

Közzétette: Állatvédőrség – 2018. február 20., kedd

Akkor A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, az érintett rendőrt a szolgálati beosztásából felfüggesztette, és a férfit fel is jelentette a kapitányság vezetője.

G. István utólag azt mondta, tettét nagyon megbánta, és lelkiismeretfurdalás gyötri, majd le is mondott a kutyáról.

Zora akkor Tornóczky Anitához, az Állatvédőrség habilitációs kutyakiképzőjéhez került, aki azt mondta:az eb nem tűnik bántalmazott kutyának, egészséges, kiegyensúlyozott és szépen kozmetikázott állat.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta:

azzal egyidejűleg, amikor az ütés az ebet elérte, „az állat nyakát elengedte, ily módon az beesett a burkolattal ellátott, egyben takaróval és golyóálló mellénnyel bélelt csomagtérbe”.

A kutya nem sérült meg, „a bántalmazási cselekmény megbotránkoztatásra és fájdalom előidézésére alkalmas, de az ebnek maradandó egészségkárosodását, pusztulását nem okozhatta”. Mivel a beszerzett bizonyítékok az állatkínzás vétsége és a szolgálatban kötelességszegés tekintetében az egyszerű gyanút is tisztázták, G. István gyanúsítotti kihallgatására nem került sor, a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették.

Mai nap hírei

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu4 órája

Mihalik Enikő és Kajdi Csaba 'Cyla' kapcsolata

ifaktor.hu5 órája

A spanyol sajtó nekiesett Eden Hazardnak

promotions.hu6 órája

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

demokrata.hu7 órája

Elindulhat a 2022-es választásokon Gődény György

168ora.hu8 órája

Az Egyesült Államok a Xiaomit is feketelistára juttatta

gsmring.hu9 órája

Orbán: 2022 január elsejétől személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

444.hu11 órája

Hugh Grant egy nagyon fura sztorit osztott meg George Clooney-ról

joy.hu13 órája