Kimenekítik a Kijevben rekedt magyarokat

Startlap - Startlap
Az ukrán fővárosba értek az orosz csapatok. Csernobilnál megugrott a sugárzás mértéke. Hadat üzent az Anonymus Oroszországnak. Az ukrán-orosz válság hírei.

Kimenekítik a Kijevben rekedt magyarokat

Megkezdődött a Kijevben rekedt magyarok evakuálása, több autóval több tucat ember indult útnak sofőrökkel az ostrom alatt lévő ukrán fővárosból – értesült az Azonnali. Szijjártó Péter nem árul el részleteket a folyamatról. Magyarázatát itt olvashatod. Az északi szomszédunkkal közös határátkelők és külképviseletek aktuális állapotáról azonban beszámolt Szijjártó. A tájékoztatót ezen a linken találod.

Minisztérium: készítsetek Molotov-koktélt

Mint korábban megírtuk, az ukrán védelmi minisztérium megerősítette, hogy az orosz katonai egységek megérkeztek Kijevbe. Arra biztatták a lakosokat, hogy készítsenek Molotov-koktélokat, és azzal harcoljanak. Részletek. Rakétabecsapódásról készült videó az ukrán fővárosban. A felvételt itt nézheted meg. 

A mutatók kilengtek egy kicsit

EyePress News / EyePress via AFP

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője pénteken bejelentette, hogy orosz ejtőernyősök csütörtökön teljes ellenőrzésük alá vonták a csernobili atomerőmű körüli területet, majd megindokolta, miért volt erre szükség. A szóvivő az eddigi ukrán veszteségeket is felsorolta, orosz veszteségadatokat azonban nem közölt. A brit védelmi miniszter szerint már 450 orosz katona életét vesztette. Csernobilnál megugrott a sugárzás mértéke, de aggodalomra semmi ok, ebben a cikkben elmagyarázzák, mi történt.

További hírek röviden:

 

Címlapkép: Pierre Crom/Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

A hadiállapot végéig Zelenszkij marad Ukrajna elnöke

képcím

NATO-főtitkár: Ha fegyvereket adtunk át Ukrajnának, akkor ezek...

képcím

Egyoldalú határmódosítást tervez Oroszország