Kilencen lakják a várost, mégis naponta 13 ezer doboz sör fogy

Nem vicc, tényleg így van.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-08 02:32

Fotó: Thinkstock

Whiteclay városában, az amerikai Nebraska államban mindösszesen kilencen laknak, és semmi extra nem lenne benne, ha nem fogyna négy boltjában éves szinten ötmillió doboz sör. Ami ha napokra bontjuk, 13 ezret jelent.

Mindez a 24 unciás kiszerelésből, ami 7,1 deciliteresnek felel meg – ráadásként igazán gyenge minőségű italról van szó, mivel sűrítményekből készül ez a sörtípus, viszont 10 százalék körüli az alkoholtartalma. Sőt, még olcsó is, a slágerterméknek számító Camo Black Ice is alig másfél dollárba kerül, így árban a szintén ugyanott kapható ásványvíz alatt van.

Ezt a löttyöt a közeli Pine Ridge indián rezervátum 30 ezres lakosságának nagy része sajnos rendszeresen fogyasztja. A helyről azt érdemes tudni, hogy 80 százalékos a munkanélküliség, és az ott lakók 98 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Az családok 85 százaléka az alkoholizmus problémájától szenved.

Mindez úgy, hogy a rezervátum területére tilos bármilyen alkoholtartalmú italt bevinni vagy ott fogyasztani. Ezért több ezer indián nap mint nap elgyalogol a 2 mérföldre Whiteclaybe az italért. A jogvédők megpróbáltak már megfúrni az üzletek működését, de nem sok mindent tudtak tenni, mivel Whiteclay Nebraska államban van, de a rezervátum már a határ túloldalán, Dél-Dakotában. Ráadásul törvényt sem sértenek, és minden évben közel 400 ezer dollárt adóznak az állam részére.

Forrás: Index.hu

 

 

Mai nap hírei

Októberben jöhet a koronavírus elleni védőoltás

napidoktor.hu2 órája

Leleplezték Eszenyi Enikőt

eletforma.hu2 órája

Minden ellenzéki politikus Bíró László mögött! Nézzük, mit mondtak róla

tiszaujvaros.ezalenyeg.hu2 órája

Ezer rendőrtiszt adatait tették közzé hackerek

itbusiness.hu4 órája

Felszólította a kuratórium az SZFE távozni akaró vezetőséget: fejezzék be a “közjátékot”

168ora.hu6 órája

Sokadszorra is zátonyra futott egy finn hajó

napmintnap.com7 órája

Fantomházak valódi szavazói – választások egy szabolcsi faluban

szabadeuropa.hu19 órája

Thiago Alcantara megújíthatja a Liverpool közeppályáját

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája