Kijött a rendelet a nyugdíjemelésről, mutatjuk, mennyit kapnak az idősek

Startlap - Startlap
Már a novemberi nyugdíj is magasabb lesz, az előző hónapokra pedig egy összegben kapják meg a pénzt. Hírösszefoglaló.

Kijött a rendelet a nyugdíjemelésről, mutatjuk, mennyit kapnak az idősek

A szerda esti Magyar Közlönyben megjelent a rendelet az idei nyugdíjkompenzációról. Ami valójában évközi emelés, mivel a kiegészítés mértéke meghaladja az 1 százalékpontot. Ebből a cikkből megismerheted a konkrét számokat, és azt is elárulják, idén várható-e még további juttatás a rendes nyugdíjon felül.

Megkegyelmeztek a szegényeknek, mégis kaphatnak orvosi ellátást

Jókora port vert fel az az idei nyári változás, amely szerint érvénytelenítik TAJ-számát annak, aki félévig nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Úgy tűnik, most enyhítettek a kormányzati szigoron. Ha érdekel, hogyan, erre a linkre kattints.

Itt a legnépszerűbb ellenzéki politikusok legfrissebb listája

A HVG közölte a Medián népszerűségi listáját, amely az ellenzéki politikusokról szól. “A felmérés nem az ellenzéki szavazók véleményét mutatja, a megkérdezettek reprezentatív mintájába értelemszerűen a kormánypártok hívei és a pártot nem választók is beletartoztak” – olvasható a módszertani eligazításban. A rangsort itt találod.

Meghalt egy önkéntes orvos, aki koronavírus-vakcina tesztelésében volt benne

Illusztráció (Getty Images)

Meghalt egy Rio de Janeiró-i 28 éves orvos, aki önkéntesen részt vett az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszercég koronavírus-vakcinájának klinikai tesztelésében. Az oltóanyagot előállító AstraZeneca szeptemberben egy időre felfüggesztette a tesztprogramot, mert egy tesztalany megbetegedett.

Jóval kevesebbet kereshettünk, mint amennyit a hivatalos statisztika mutat

Miközben a koronavírus-válság miatt komplett ágazatok nullázódtak le, rengeteg embernek csökkentették a munkaidejét és a bérét, a Központi Statisztikai Hivatal rendületlenül a keresetek két számjegyű növekedését jelzi. Az történt ugyanis, hogy a módszertant nem igazították hozzá a vírus okozta munkaerőpiaci változásokhoz, ezért nem látszik a hivatalos adatokból, mi történt valójában a keresetekkel. Ebben a cikkben megkísérelték kideríteni.

A dánok meg pénzt mosnak! – a kormány visszaszólt Brüsszelnek

A Népszava szerint három oldalban foglalta össze az Orbán-kormány, hogy miért elfogadhatatlan számára az Európai Bizottság jogállamisági jelentése. Ebben a cikkben pár sorban összefoglalták az indoklást.

Tovább csorbulhat az önkormányzatok hatásköre

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében a kormány 3 milliárd forintot csoportosít át az egészségügyi költségvetésen belül a “háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátások jogcímre”. Részletek.

Trump az Y. M. C. A.-re rázta, megosztó, de osztják

Peter Zay / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Rekordokat dönt az amerikai elnök tucsoni kampánygyűlésén előadott táncának nézettsége az amerikai tévékben és a közösségi médiában. Trump először csak az öklével mutatta a ritmust, tapsolt, integetett, végül táncra perdült. A videóért erre a linkre kattints.

Nem lesz többé vegaburger és növényi tej? Megtévesztő elnevezéseken vitáznak

Megtilthatja az Európai Parlament vegaburger, illetve a vegetáriáunus kolbász kifejezések használatát az éttermekben és a boltokban, a termelők szerint ezek ugyanis megtévesztik a vásárlókat. A témáról bővebben ez a cikk számol be.

Mutatjuk, milyen idő lesz a hosszú hétvégén

A hét legmelegebb napjai következnek hazánk déli területein, sok napsütéssel. Ezzel szemben északon nehezen oszlik fel az éjszaka képződött köd és alacsonyszintű felhőzet – itt legfeljebb 15 fokot mérünk majd. A részletes előrejelzést itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Donald Trump bejelentette: ismét indul az elnöki tisztségért

képcím

Orbán aláírta: korlátozhatják a közvilágítást az...