Kihullott Habony a pikszisből

Már nem ő számít a Fidesz első számú stratégiai megfejtőemberének.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-31 11:13

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Már nem a tanácsadó számít a Fidesz-kommunikáció első számú stratégájának – értesült a Népszava. Habony mostanában többet van külföldön, mint idehaza, céges érdekeltségei érdekes változást mutatnak.

Hiányzott a káoszból

Habony távolléte látványosan érezhető volt a rabszolgatörvény körüli meg-megbicsakló kormánypárti kommunikáción is. A lap összegzi, hogy a Fidesz lényegében két egymást ütő magyarázattal próbálta kihúzni a törvény kommunikációs méregfogát. Kósa Lajos azt állította, hogy ez a munkavállalók érdekében született, míg Szijjártó Péter külügyminiszter szerint pedig a német multik kérése volt a módosítás.

Rogánnak kellett megoldania az ügyet

„Látszik, hogy ezt már nem Habony szervezte” – mondta erre a Népszava kormányzati kommunikációra rálátó forrása. Állítása szerint eredetileg Kósa Lajos volt megbízva az egész ügy kommunikálásával, de a parlamenti botrányok, a tüntetések hamar túllépték azt a szintet, ahol még ő lett volna az illetékes, így Rogán Antalnak és a Kaminsky Fanni által vezérelt kommunikációs csapatának kellett gyorsan beugrania. 

Habony elbukott egy hatalmi csörtét

A lap egy másik forrása pedig éppen egy Rogán Antal és Habony Árpád közötti személyes és szakmai nézeteltérésre vezeti vissza az egykori mindenható kampánystratéga háttérbe szorulását, ami azt jelenti, hogy kettejük összecsapásában Habony húzta a rövidebbet.

Külföldi cégeire fókuszál

Habony Árpád azóta többet van külföldön, mint itthon és a hazai céghálózatát is felszámolta az egyetlen, évek óta nullbevételes Színes Tinták Bt.-t leszámítva. Azonban a 2015-ben Londonban alapított Danube Business Consulting (DBC) Ltd.-nek nyár óta Habony az egyszemélyes tulajdonosa, azóta, hogy korábbi üzlettársa, az Orbánnak stratégiai tanácsokat adó ismert nemzetközi kampányguru, Arthur J. Finkelstein meghalt. A cégben pedig ma is a Figyelő főszerkesztője Lánczi Tamás az ügyvezető igazgató.

Mai nap hírei

Schiffer András is megszólalt Karácsony nyelvtudása miatt: "rendkívül hazug és hipokrita az egész kampány"

propeller.hu2 órája

Karácsony nem teszi zsebre, amit a szülőfalujában gondolnak róla

hirado.hu3 órája

Ételek, amiket sose egyél a szavatossági idő után - Akkor se, ha csak 1 napról van szó!

joy.hu4 órája

Történelmet írt a Barça

eurosport.hu12 órája

Arató Gulyás Gergelynek: leborulok miniszter úr briliáns logikája előtt

demokrata.hu15 órája

Gulácsit elengedi a Leipzig, hiába lebeg klubrekord a szemük előtt

m4sport.hu18 órája

Jöhet az EU-s vadászgép

vg.hu18 órája

Napvilágra kerültek Bill Gates újabb piszkos titkai

ifaktor.hu19 órája