Kigyulladt egy lakóépület Párizsban, többen meghaltak, sok a sérült

Startlap - Startlap
Felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja.

Kigyulladt egy nyolcemeletes lakóépület keddre virradóan Párizsban, a tűz miatt nyolcan meghaltak, egy ember súlyosan, további 27 pedig könnyebben megsérült – közölte a helyi tűzoltóság.

A párizsi főügyész bejelentette, hogy az ügyben felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja, és egy nőt, aki a ház lakója, őrizetbe vettek. 

Az eset a francia főváros délnyugati részén fekvő 16. kerületben történt. A tűz leginkább az épület 7. és 8. emeletére terjedt ki. Hajnali egy órakor riasztották hozzá a tűzoltókat, akik végül mintegy kétszáz emberrel végezték az oltást. Reggel hat óra után sikerült megfékezni a lángokat, amelyeket a tűzoltók parancsnoka “hihetetlenül hevesnek” írt le. A parancsnok szerint az áldozatok száma több is lehet, mert a két felső emeletet még nem sikerült átvizsgálniuk. A könnyebb sérültek között hat tűzoltó is van – mondta.

A lakók közül, akik tudtak, a tetőre menekültek, mások az ablakukból kiabáltak segítségért. A tűzoltóknak körülbelül ötven lakót sikerült kimenteniük, egy részüket létrákon.

Őrizetbe vettek egy nőt

A boulogne-i erdővel határos kerületben több utcát le kellett zárnia a rendőrségnek az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint. Elővigyázatosságból az égő házzal szomszédos két épületből is ideiglenesen kiköltöztették a lakókat. A lakás nélkül maradtak számára a fővárosi polgármesteri hivatal segítségével keresnek ideiglenes szállást.

Reggel Rémy Heitz párizsi főügyész bejelentette, hogy az ügyben szándékos gyújtogatás gyanúja miatt őrizetbe vettek egy nőt, aki a házban lakik.

 

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

10-20 centi hóval tér vissza a tél

képcím

Semjén Zsolt: Segíteni kell, hogy a határon túli testvéreink is...

képcím

Az Emmi szerint nem igaz, hogy a működőképesség határán lenne...