Kiemelt Hírek 2019. október 04.

Kifogyott az ukrán repülőből az üzemanyag, többen meghaltak

Startlap Kiemelt Hírek 2019. október 04.
A teherszállítónak kényszerleszállást kellett végrehajtania. Hírösszefoglaló.

Egy ukrán repülő több utasa meghalt, mert kifogyott az üzemanyag és kényszerleszállást kellett végrehajtani

A tragédia körülményeiről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Vészhelyzet alakult ki az egyik nyugdíjpénztárnál, az jegybank átvette az irányítást

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményben jelezte, hogy felügyeleti biztost rendelt ki az egyik nyugdíjpénztárhoz, mivel annak működésére vonatkozó veszélyhelyzet alakult ki. Mit takar a vészhelyzet? Meddig érvényes az MNB intézkedése? Ki látja el a felügyeleti biztosi teendőket, és mi a feladata? Melyik nyugdíjpénztárról van szó? Innen minden kiderül.

Meglepő ajánlatot tett Puzsér Róbert Karácsony Gergelynek

Puzsér Róbert felajánlott valami egészen váratlant az ellenzéki pártoknak, amennyiben Karácsony Gergely visszalép. A kezdeményezés részletei itt olvashatók.

Lázár János szerint “az öngyilkosság egyik speciális formája” az, amikor egy polgármester nem szövetkezik a kormánnyal

Lázár János szülővárosa egyik rádiójában felidézte azokat az időket, amikor ellenzéki polgármesterként politizált, és kifejtette, ő annak idején hogyan juttatta érvényre ellenszélben akaratát, pártja kritikái ellenére. Ha érdekel, mi mindent mondott erről az egykori miniszter, akkor ezt a cikket olvasd el, ahol akár meg is hallgathatod Lázár szavait.

Varju László mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

MTI/Bruzák Noémi

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére a Központi Nyomozó Főügyészségen választás rendje elleni bűntett miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként. Arról, mivel gyanúsítják a DK-s országgyűlési képviselőt, ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Az óbudai fideszes jelölt kampányában nem veri nagydobra pártját, inkább a “valódi civil összefogás” jelöltjének mutatja magát, és az őt támogatóknak százmilliókat oszt ki

Bús Balázs kampányában gondosan elrejtették, hogy a polgármester-jelölt a Fidesz színeiben indul, helyette a civil összefogást tűzték ki harcuk zászlajára, és ennek nyomós oka van. Az őt támogató civilek között azonban sokan régóta az önkormányzat kedvezményezettjei, erős fideszes kötődésekkel. Ebben a cikkben feltárják, milyen kreatívan takargatják a kampányban a Fideszt, valamint azt is, miért nem érdemes Búsnak lángoló narancsra festeni a plakátokat, illetve mennyi pénzt kaptak ezek a szervezetek.

A munkahelyteremtésről beszélt a fideszes jelölt, amikor átadták a robotizált üzemcsarnokot

Szabó Csaba salgótarjáni fideszes polgármester-jelölt saját működését is robotizálhatta, amikor sikerült a Mészáros Lőrinc-féle Wamsler SE új, 5400 négyzetméteres robotizált üzemcsarnokának átadóján a munkahelyteremtésrőllelkendeznie. A komikumot tovább fokozta, hogy még az eseményről riportot készítő M1 csatornáján is elhangzott:

a munkások már csak felügyelőként vannak jelen a kandallókat gyártó salgótarjáni cég új üzemcsarnokában.

A nyilatkozat ezen az oldalon látható videón.

Romániába bekopogtatott a tél, de annyira, hogy Bukovina már olyan, mint egy karácsonyi képeslap – videó

Hókristályok mikroszkóp alatt. (Fotó: Herbert/Archive Photos/Getty Images)

Már a múlt héten figyelmeztettek a meteorológusok, hogy hideghullám éri el Romániát, ami miatt akár 20 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. Ez meg is történt: a Suceava megyei Ráró-hegységben jelenleg több centis hóréteg fedi az utakat és a fákat, és erről videó is készült. A meglepő felvételt erre a linkre kattintva nézheted meg. 

A rendőrök mentettek ki a Soproni-hegységből egy idős asszonyt, aki szurdokba csúszott a kocsijával

Az eset részleteiről ebben a cikkben olvashatsz, valamint ugyanitt fotókat is találsz.

Világszenzáció született a Szegedi Vadasparkban

Egy csupaszpofájú tamarinról van szó, amely egy csuklyásmajomféle, és egyike a legveszélyeztetebb majomfajoknak. Az igazi állatkerti ritkaságnak számító fajnak Magyarországon kizárólag Szegeden vannak példányai, a szeptemberben született kismajommal együtt már három is.

A csupaszpofájú tamarinok értékét mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy az összes egyedüknek a brazil állam a tulajdonosa, hazánkba is csak az ő engedélyükkel kerülhetett az első két példány. Ezekről az állatokról egy csomó érdekességet tudhatsz meg, ha elolvasod az itt elérhető cikkünket, ahol fényképet is találsz a szegedi család legifjabb tagjáról.

 

Még több friss hírért kattints IDE!

Keresés az oldalon