Kiemelt Hírek 2019. június 20.

Kiderült, mit csinálhatott a Viking kapitánya a baleset pillanatában

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 20.
Fotón, ahogy autók merültek el Szolnokon a gigaeső után. Elkezdődött az előválasztás. Orosz irányítás alatt álló bank költözhet Budapestre. A kormány listázná a fesztiválozókat. Hírösszefoglaló.

Kiderült, mit csinálhatott a Viking kapitánya, amikor nekimentek a Hableánynak

A sajtóértesülések szerint a BRFK különleges nyomozócsoportja, amely a hajótragédiával foglalkozik, újabb bűncselekményt vizsgál: cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak. Ebből a cikkből  kiderül, hogy az utasok beszámolója szerint mi történhetett a baleset utáni pillanatokban, ami az új bűncselekmény gyanújára ad okot, valamint egy plauzibilis felvetést is olvashatsz arról, mit csinálhatott a Viking kapitánya abban a pillanatban, amikor ütköztek a Hableánnyal.

Frissítés: Cáfolja a BRFK a Magyar Nemzetnek azon értesüléseit, hogy cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak a május 29-én történt Dunai hajóbaleset ügyében. A rendőrség szerint légből kapott az az információ is, hogy az ukrán hajóskapitány az ütközés pillanatában szelfizett volna. További részleteket az ügyről  ebben a cikkben találsz.

 

Szolnokon akkora eső volt, hogy teljesen elmerültek az autók a vízben

A következő cikkben egy megrázó képen nézheted meg, milyen is volt a tegnapi vihar a szolnokiak számára: a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadéktól több utca járhatatlanná vált, ami a Szécsényi körút kapujában lévő aluljáró esetében azt jelentette, hogy úszni lehetett a vízben. A fotón látszik, ahogy az autóknak épp csak pár centire kandikál ki a teteje a vízzel megtelt közterületen.

Terhes volt a hétfőn megszökött rab

Forrás: RTL Klub

Hétfőn megszökött egy letartóztatásban lévő fogoly az egyik budapesti egészségügyi intézményből. Azóta arra is fény derült, hogy a nő terhes volt a szökés idején. Ha tovább olvasol, megtudhatod a pontos részleteket arról, hogyan sikerült megszöknie, valamint azt is, hogy mi történt vele a szökés után.

Itt van minden, amit az előválasztásról tudni érdemes

Június 20-án megkezdődött a majdnem egy hétig tartó főpolgármester-jelölti előválasztás Budapesten, amelynek során a fideszes Tarlós István kihívóját fogják kiválasztani Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd), Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) és Kálmán Olga (DK) közül. Hogyan jutottunk idáig? Kik szavazhatnak, hol, és hogyan? Mi a tét? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a következő cikkben.

Orosz irányítás alatt állhat a Budapestre költöző Nemzetközi Beruházási Bank

2014 májusában egy havannai ötcsillagos szállodában dőlt el, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank – IIB) eleget tesz a VTB nevű orosz pénzintézet kérésének, és betekintést biztosítanak számukra a bank működésébe. Ugyanekkor döntöttek arról is, hogy elfogadják Magyarország jelentkezését a szervezetbe. A VTB-ről azóta sem sok szó esett, pedig a Kreml erős kontrollja alatt álló óriásbankkal való szoros kapcsolat arra utal, hogy az IIB orosz irányítás alatt áll, hiába hangsúlyozza az Orbán-kormány a pénzintézet nemzetközi jellegét.

A magyar kormány listázni akarja a fesztiválozókat

Fesztiválozók várakoznak a kapunyitásra a Fishing On Orfű fesztiválon 2019. június 19-én. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Kedden nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amely a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvényt egészítené ki, méghozzá a fesztiválozók személyes adatainak rögzítésével. Hogy ez pontosan hogy nézne ki a gyakorlatban, és mivel indokolják az intézkedés szükségességét, alább kiderül. Ugyanott azt is elolvashatod, miként reagált az ötletre a Sziget Zrt. közleményében.

Kik vehetik igénybe a 44 ezer forintos iskolakezdési támogatást?

A változásoktól függetlenül a munkáltatók egy része továbbra is biztosít iskolakezdési támogatást, általában szeptemberben, egy alkalommal, mindkét szülő számára.

A változatosság kedvéért ma is esni fog

Fotó: Ian Gavan/Getty Images

Egészen hétfőig nem fog drasztikusan változni az időjárás: többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt olvashatod.

Keresés az oldalon