Kiderült, mire hivatkozva akarta megfúrni a Fidesz az I. kerületi eredményeket

Startlap - Startlap
Nem mindennapi kifogást nyújtott be a Fidesz. Hírösszefoglaló a hét legizgalmasabb híreiből.

Karácsony Gergely az új főpolgármester, bejelentésekkel kezdte

Izgalmakkal teli héten vagyunk túl. Miután a vasárnapi választásokon Karácsony Gergely legyőzte Tarlós Istvánt, kiderült, még több kerületben is ellenzéki győzelem született. Karácsony ígéreteinek igen nagy ára lesz – itt vannak a számok

A választásokról szóló legfontosabb összefoglalót itt és itt is megtalálod. 

 

Újraszámolások, általános káosz

A választások után több városban és budapesti kerületben is újraválasztást követeltek: a legfrissebb hírek szerint Szekszárdon, illetve több fővárosi kerületben, így például a 6-os és 9-es választókerületben, vagy a VIII. és az I. kerületben. Itt  V. Naszályi Márta sem vehette át a polgármesterséget csütörtökön, mivel a Fidesz és a KDNP megtámadta a választás végeredményét, ami szerint az ellenzéki jelölt 121 szavazattal többet kapott, mint a fideszes Nagy Gábor Tamás. Hogy mire hivatkozva, azt ebben a cikkben találod

Borkai-ügy: a legújabb fejlemények

A választások után Borkai Zsolt bejelentette: kilép a Fideszből, de marad polgármester. A kiszivárgott szexvideóval kapcsolatban több fideszes képviselő is megszólalt, és elítélte a tettét. Balog Zoltán például azt mondta, erkölcstelen, és bűn, amit Borkai csinált. Bödőcs Tibor is megszólalt az ügyben.

Azóta Borkai vagyonnyilatkozata is napvilágot látott – ez utóbbiból különböző tanulságokat szűrt le a sajtó

Márky-Zay Hódmeővásárhelyen bevezeti az ingyenes tömegközlekedést

A vasárnap jelentős többséggel újraválasztott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester már a választási győzelem éjszakáján arról beszélt, hogy első lépéseként ingyenessé teszi a helyi tömegközlekedést. Azt, hogy a költségvetést hogyan gazdálkodják ki, ebből a cikkből megtudhatod. 

Orbán Brüsszelben tárgyalt a Fidesz sorsáról

Orbán Viktor pénteken az Európai Néppárt által kinevezett „bölcsek tanácsával”, ami a Fidesz felfüggesztése óta azt vizsgálja, hogy a párt politikája megfelel-e pártcsalád által vallott elveknek és értékeknek. Hogy mi történt a megbeszélésen, az innen kiderül. 

Erdoganék Budapestre érkező alapítványának embere az Iszlám Államot éltette az iskolában

Recep Tayyip Erdogan török elnök sok pénzt fektet abba, hogy ne csak hazájában, hanem az egész világon népes támogatói tábora legyen.  Tucatjával építik a mecseteket szerte a világban, ezekbe aztán Törökországban végzett imámokat helyeznek, „civil szervezeteket” alapítanak, amelyek török állami pénzekből folytatnak kampányt Erdogan mellett. Emellett iskolákat is alapítanak, amelyek tanterveiben a propagandának és a Koránnak is jut hely. Immár Budapesten is nyílik az iskolájuk.Részletek itt. 

Matolcsy megnevezte az ország 10 szégyenfoltját

Hadat üzen a cukornak és a bölcsődei influenzának Matolcsy György, aki emellett a ferihegyi gyorsvasút mielőbbi megépítését, a termékenységi problémákkal küzdő, gyermekre vágyó nők kezeléseinek állami támogatását sürgeti. 10 pontos írását itt elolvashatod. 

Megválaszolatlan kérdések a Hableány-ügyben

Korrekt volt a dunai hajóbalesetet feltáró rendőrök munkája, ugyanakkor megválaszolatlan kérdések maradtak a háttérben. Tóth M. Gábor, a Viking kapitányának ügyvédje azt is elmondta, hogy a szakértői véleményben még a holttér fogalmát sem tisztázták. Részletek itt

A Viking Sigyn ukrán kapitányát tömegszerencsétlenség okozásával és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították meg.
 “Meg tudnám fojtani a kapitányt”– nyilatkozta  a Hableány elhunyt matrózának öccse, aki azt mondja, sosem bocsájt meg – erről bővebben itt olvashatsz. 

Megszületett a Brexit-megállapodás

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a héten elért egyezménynél nem lehet jobb megállapodást kötni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről. Közben kínos titkolózás alakult ki a brexit körül – ha érdekel, ezt a cikked olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Beáll Karácsony mögé a DK az önkormányzati választáson

képcím

Ilyen volt az oktatásügyi tüntetés Budapesten

képcím

Karácsony: Budapesten nincs helye Hamászt támogató...